joi, 17 noiembrie 2022

Publicat la 11/17/2022 09:31:00 a.m. de

Medieșeni panicați. A fost nevoie de intervenția primarului Gheorghe Roman!

Zvonurile alarmiste rostogolite pe rețelele de socializare dau bătăi de cap autorităților locale. 


Cel mai probabil inspirați de evenimentul din weekend, când la Mediaș vor avea loc o serie de acțiuni de Zilele Prevenirii Dezastrelor, câțiva utilizatori rău intenționați au lansat ideea că orașul de pe malul Târnavei Mari va fi cufundat în beznă în prerioada 18-21 noiembrie și că va fi sistată alimentarea cu gaze naturale.
Bazat pe o știre reală (exercițiul din weekend), știre prezentată în mod exploziv, în căutare de senzațional, la diverse televiziuni gen Antena 3 sau Realitatea, zvonul a căpătat repede amploare, iar medieșenii obișnuiți să se informeze din surse nesigure, au intrat în panică.
 
Impresionat și mai alers îngrijorat de amploarea situației create, primarul Municipiului Mediaș a intervenit aseară cu un mesaj pe pagina sa de socializare în care a spus că nu are cunoștință despre aceste întreruperi și că „ acestă știre este falsă, este o dezinformare“.

„Dragi medieșeni,
am fost contactat pe parcursul zilei de astăzi (nr-ieri) de oameni îngrijorați și de reprezentați ai presei cu privire la o posibilă sistare a alimentării cu gaze naturale și cu electricitate a orașului nostru  în perioada 18- 21 noiembrie 2022.
Eu nu am cunoștință despre un astfel de exercițiu.
Consider că acestă știre este falsă, este o dezinformare și îi îndemn pe cei care au lansat-o să explice ce au vrut să spună.
Regret că trebuie să trecem și prin astfel de situații .
Vă doresc o seară plăcută tuturor !“, a transmis primarul Gheorghe Roman.
    Trimite prin e-mail