vineri, 25 noiembrie 2022

Publicat la 11/25/2022 11:44:00 a.m. de

Elevii medieșeni implicați de Primăria Mediaș în strategia pentru un Oraș Verde

Municipalitatea medieșeană caută să identifice toate problemele prioritare de mediu din oraș, pentru a găsi apoi cele mai bune soluții și a face investițiile care se impun, în condițiile în care a devenit, în vara acestui an, al 50-lea oraș din cadrul Programului Orașe Verzi al Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare.
Pentru a consulta întreaga populație, reprezentanți ai Primăriei Mediaș au organizat ieri, la sediul Bibliotecii Municipale "Stephan Ludwig Roth", o întâlnire cu elevi ai liceelor din oraș. Celor prezenți le-a fost prezentat Planul de Acțiuni pentru un Oraș Verde, apoi elevii au completat chestionare. Părerile tinerilor vor fi luate în calcul la principalele acțiuni demarate de Primărie, care pot transforma Mediașul intr-un oraș verde.


Din partea Liceului Teoretic Axente Sever au participat reprezentantele Consiliului Școlar al Elevilor și eleve din clasa a XI-a Științele Naturii și a XII-a Matematică Informatică. 
Liceenii medieșeni, consultați în privința dezvoltării urbane a municipiului nostru.
În vara acestui an, municipiul Mediaș a devenit al 50-lea oraș din cadrul Programului Orașe Verzi al Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare. Cu acest prilej a fost lansat Planul de Acțiuni pentru un Oraș Verde (PAOV), care urmărește identificarea și implementarea acțiunilor și investițiilor pentru problemele de mediu prioritare din oraș.
Liceenii din municipiul Mediaș au participat joi 24 noiembrie la sediul Bibliotecii Municipale "St.L. Roth" pentru a fi consultați in legătură cu principalele acțiuni care pot transforma Mediașul intr-un oraș verde. Aceștia au participat la prezentarea Planului de Acțiuni pentru un Oraș Verde și au completat chestionare in acest sens. La intâlnire a participat viceprimarul municipiului Mediaș, Dan Sima.
Din partea unității noastre de invățământ au participat reprezentantele Consiliului Școlar al Elevilor și eleve din clasa a XI-a Științele Naturii și a XII-a Matematică Informatică.“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“.
    Trimite prin e-mail