marți, 22 noiembrie 2022

Publicat la 11/22/2022 08:46:00 a.m. de

Eco-Sal Mediaș a activat comandamentul de iarnă

Societatea ECO-SAL este pregătită să intervină în orice moment, dacă acest lucru se va impune.

 
Societatea ECO-SAL a făcut toate pregătirile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii de deszăpezire. De la sfârșitul săptămânii trecute și până la jumătatea lunii martie a anului viitor, mai mulți ofiţeri de serviciu din cadrul societăţii vor supraveghea permanent întreaga activitate. Din dotarea tehnică a societăţii, un număr de zece utilaje vor acţiona pentru menţinerea în funcţiune a căilor publice pe timp de polei sau îngheţ, respectiv pentru îndepărtarea zăpezii. Totodată, un număr important de lădiţe cu nisip vor fi amplasate pe străzi precum Stadionului, Baznei la intersecţia cu 1 Decembrie, Unirii, Mihai Eminescu, Dealul Cucului, Metanului, 9 Mai, Bucegi, dar și în stațiile de autobuz din municipiu. De asemenea, se vor amplasa şi grămezi de material antiderapant pe străzile în pantă, pe care accesul utilajelor este imposibil în cazul unor ninsori abundente. „Începând cu data de 15 noiembrie, operatorul de salubritate asigură activitatea de deszăpezire în municipiul Mediaș. Această activitate presupune îndepărtarea zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț. Pentru buna desfășurare a acestei activități sunt alocate resurse umane și resurse materiale. Acestea din urmă constau în autovehicule și echipamente specializate precum și materiale antiderapant specifice’’ a explicat Anca Burian, purtătorul de cuvânt al societății ECO-SAL Mediaș.
 
În funcţie de importanţă
 
Intervenţia pe străzile din municipiul Mediaș, în momentul în care vor avea loc căderi de zăpadă, se va face prioritizat. Astfel, mai întâi se va interveni pe străzile principale cu scopul de a asigura fluenţa traficului, iar ulterior se va intra şi pe străzile din cartiere. „Utilajele stabilite pentru intervenţii, vor interveni pentru deszăpezire pe străzile din municipiul Mediaş în funcţie de gradul de prioritate, aşa cum au fost stabilite în planul de deszăpezire pentru iarna 2022-2023. Intervenţiile vor decurge pe patru grade de dificultate. Bineînţeles că prima intervenţie va avea loc întotdeauna pe străzile principale pentru a asigura accesul  la transportul public, iar pe celelalte străzi se va interveni puţin mai târziu“, mai spune Anca Burian.
 
A început veghea
 
Perioada de veghe pentru sezonul de iarnă 2022-2023 a început în data de 15 noiembrie. În cazul depunerii stratului de zăpadă şi formării gheţii sau poleiului, societatea ECO-SAL are obligaţia ca arterele de circulaţie a mijloacelor de transport în comun şi trotuarele din dreptul acestora, spaţiile destinate traversării pietonale a străzilor, respectiv refugiile de pietoni ale staţiilor mijloacelor de transport în comun, să fie practicabile în termen de maximum patru ore de la încetarea ninsorii. Operatorul de salubritate are în acest sens în stoc cantităţi importante de nisip şi sare. „Menţionăm că stocul de material antiderapant este de 16 metri cubi sare+nisip şi 55 tone sare, însă cantitatea contractată pentru sare este de 1000 tone. Odată cu căderea primei ninsori, societatea va interveni cu  cele 10 utilaje din dotare. Este vorba despre cinci autospeciale prevăzute cu sărăriţă şi lamă, autospecială basculantă prevăzută cu lamă, un tractor cu remorcă, un tractor cu lamă/plug şi sărăriţă și 2 autoutilitare“, a mai explicat Anca Burian.
    Trimite prin e-mail