marți, 1 noiembrie 2022

Publicat la 11/01/2022 09:10:00 a.m. de

Aniversare la CITO Mediaș. Instituția a împlinit, zilele trecute, 15 ani de la înființare

Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Mediaș, care și-a schimbat denumirea în Centrul de Abilitare și Reabilitare Sfântul Nectarie Mediaș, a organizat joi Ziua Porților Deschise. Cu același prilej, au fost sărbătoriți cei 15 ani de activitate ai instituției. CITO Mediaș funcționează în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. Instituția furnizează servicii sociale specializate menite să contribuie la menţinerea, refacerea, dezvoltarea capacităţilor individuale, în scopul creşterii şanselor de recuperare şi integrare a beneficiarilor în comunitate şi/sau familie.
 
 
Centrul Integrare prin Terapie Ocupațională Mediaș (CITO), actualul Centru de Abilitare și Reabilitare Sfântul Nectarie, este rezultatul unui parteneriat public-privat dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, instituție subordonată Consiliului Județean și Asociația Phoenix Speranța, prin președintele său, Maria Stănescu. Acesta a stat la baza înființării și funcționării CITO Mediaș.
 
O mare familie
 
Instituția cu sediul pe strada George Topîrceanu asigură servicii adecvate unui număr de 50 de beneficiari, persoane adulte cu dizabilități. Beneficiarii centrului provin din fostul CITO Dumbrăveni, instituție supusă restructurării în anul 2005. Anii au trecut repede, însă acum am călătorit în timp. Am depănat povești pline de emoție pentru a cunoaște istoria acestui centru. Când zici CITO, spui forță, dorință, ambiție, suflet, curaj, emoție, perseverență, voluntariat, educație, sănătate, creație, timp liber, deprinderi de viață independentă și nu în ultimul rând.....profesionalism! Să nu uităm de oamenii care au pus bazele familiei Centrului, de foștii rezidenți care mereu la noi găsesc ACASĂ, dar și de prietenii de suflet care sunt alături de noi, necondiționat. Mă refer la Adina Povară, coordonatorul Asociației Phoenix Speranța, părintele Cornel Pițigoi de la Asociația Sfântul Mihail Mărturisitorul, Feri Teglaș, colaborator, Antonela Barbu, colaborator și coorganizator al evenimentului. Mulțumim mult că au fost alături de noi colegilor, șefilor de centre din structura DGASPC Sibiu”, a declarat Daniela Hălmaci, Șef centru.
 
Moment de sărbătoare
 
La aniversarea de 15 ani a fost organizată și Ziua Porților Deschise, prilej pentru toate persoanele interesate să treacă pragul centrului și să vadă cum decurge activitatea de aici. A fost o sărbătoare frumoasă, desfășurată într-o atmosferă familială, unde cei prezenți au discutat despre trecutul și prezentul centrului, despre greutățile întâmpinate în decursul anilor, dar și despre rezultatele obținute. „Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi fiecăruia pentru munca depusă în acești 15 ani. Știu că nu a fost ușor, dar profesionalismul dumneavoastră m-a impresionat enorm. Sunteți o echipă puternică alături de beneficiari, o sursă de inspirație pentru noi toți”, a arătat Claudiu Stupar, Directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. Au ținut să fie alături de familia centrului și să transmită mesaje și urări de bine, video, Vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Vlad Vasiu, Maria Stănescu, Manager al Asociației Phoenix Speranța, dar și Darie Croitoru, fost director interimar al centrului în anul 2015.
 
Servicii sociale
 
CITO Mediaș este o instituție de asistență socială pentru persoane adulte cu dizabilităţi aflate în dificultate. Obiectivele centrului sunt furnizarea serviciilor sociale de calitate, orientarea activităţii în interesul superior al beneficiarilor şi asigurarea participării acestora în procesul de furnizare a serviciilor sociale, asigurarea resurselor umane materiale şi financiare necesare. Serviciile oferite sunt asistență pentru sănătate, socializare și petrecerea timpului liber, ergoterapie,
găzduire, consiliere psihologică și socială, respectiv orientare profesională.
    Trimite prin e-mail