joi, 20 octombrie 2022

Publicat la 10/20/2022 05:09:00 p.m. de

Ziua Armatei României în Școli


Primăria Mediaș a găzduit, în premieră pentru municipiul Mediaș,  „Ziua Armatei României în Școli“, manifestare aflată la cea de-a zecea ediție organizată la nivel național. 
„Evenimentul s-a desfășurat în Piața Corneliu Coposu, începând cu ora 12:00 și a avut loc în prezența primarului municipiului Mediaș, dl Gheorghe Roman, a comandantului Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ Sibiu - General de Brigadă Prof. Univ. Dr. Ing. Ghiță Bârsan, a comandantului Centrului Militar Zonal Sibiu - Colonel Dr. Mihai Adrian Zisu și a comandantului Unității Militare 01810 Mediaș - Căpitan Comandor Ing. Cristian Colocoșel.


La evenimentul animat de către Fanfara Militară Sibiu, au asistat peste 500 de elevi ai școlilor gimnaziale și ai liceelor medieșene. Pentru aceștia, multiple echipe formate din elevi, studenți, militari și istorici au prezentat semnificația Zilei Armatei, misiunea instituției militare, tipuri de armament din dotarea armatei, dar și autospeciale utilizate de aceste instituții.


Evenimentul a fost organizat de către Primăria Municipiului Mediaș, în colaborare cu Centrul Militar Zonal Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“, Școala de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu, precum și unități militare din garnizoanele Sibiu și Mediaș.“, a transmis Primăria municipiului Mediaș.



    Trimite prin e-mail