luni, 17 octombrie 2022

Publicat la 10/17/2022 04:11:00 p.m. de

Ștafeta Veteranilor, onorată de oficialități

Mediașul, alături de mai multe localități din nordul județului, s-a aflat anul acesta pe traseul Ștafetei Veteranilor Invictus. Patrioți cu tricolor pe piept au venit în alergare de la Tg. Mureș, fiind primiți în Piața Corneliu Coposu, în cadrul unui ceremonial la care au luat parte conducerea municipalității, a unității militare 01810, dar și Ioan Moldovan, ultimul veteran de război în viață din zona de nord a județului Sibiu.
 
 
„În acest sfârșit de săptămână (nr – vineri 14 octombrie), Municipiul Mediaș a găzduit în premieră tradiționalul eveniment sportiv și caritabil intitulat «Ștafeta Veteranilor», un proiect derulat sub egida Invictus România, aflat la cea de-a 9-a editie. Organizat pentru prima oară în orașul nostru de către Primăria Municipiului Mediaș, în colaborare cu Unitatea Militară 01810 Mediaș și Casa memorială Hermann Oberth, evenimentul a constat în purtarea unei ștafete pe traseul Târgu Mureș -  Mediaș – Sibiu, prilej cu care participanții au poposit la monumentele eroilor din localitățile aflate între aceste municipii, aducând un omagiu celor care, de-a lungul vremurilor și-au jertfit viața pentru libertatea și independența patriei“, a transmis Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.

La Copșa Mică


După ce a înnoptat la Mediaș, Ștafeta Veteranilor Invictus a pornit sâmbătă spre Sibiu. S-a oprit mai întâi la Monumentul Eroilor din Copșa Mică. Alergătorii au fost întâmpinați de o delegație a Pompierilor Voluntari, reprezentanți ai Consiliului Local, Sfatului Bătrânilor şi de către primarul și viceprimarul orașului. Edilii le-au înmânat acestora o plachetă comemorativă. ,,Evenimentul se înscrie în suita de manifestări dedicate apropiatei aniversări a Zilei Armatei Române din data de 25 octombrie şi îşi propune să aducă un omagiu tuturor celor care de-a lungul timpului şi-au jertfit viaţa pentru apărarea ţării noastre“, a transmis Primăria Copșa Mică.
 
La Axente Sever și Șeica Mare


Următoarea oprire a fost la Axente Sever. „Ștafeta Veteranilor, organizată de Asociaţia Voluntarilor Invictus, a trecut prin localitățile Axente Sever și Agârbiciu, pe traseul Mediaș – Sibiu. Militarii veterani şi voluntarii Asociaţiei Invictus România au fost întâmpinați ieri dimineață (nr - sâmbătă) de către primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu și de directorul Școlii Gimnaziale Axente Sever, Constantin Dumitru. Aceștia s-au oprit la monumentele eroilor din Axente Sever și Agârbiciu pentru a aduce un omagiu celor care, de-a lungul vremurilor și-au jertfit viața pentru libertatea și independența patriei“, a transmis la rândul său Primăria Axente Sever.
Ștafeta s-a oprit apoi și la Șeica Mare, unde a fost întâmpinată de o delegație numeroasă, în frunte cu primarul Nicolae Șușa și elevi în straie populare.

 
Pe 25 octombrie, la Carei
 
Evenimentul se înscrie în suita de manifestări dedicate apropiatei aniversări a Zilei Armatei Române din data de 25 octombrie şi îşi propune să aducă un omagiu tuturor celor care de-a lungul timpului şi-au jertfit viaţa pentru apărarea ţării noastre.
Maratonul Ștafeta Veteranilor a început în data de 5 octombrie la București și se desfășoară pe trei trasee, reprezentate de culorile drapelului național, roșu galben și albastru. Județul Sibiu face parte din traseul galben. Punctul terminus al Ștafetei Veteranilor, de pe toate cele trei trasee, este la Carei în ziua de 25 octombrie, de Ziua Armatei României.
    Trimite prin e-mail