marți, 11 octombrie 2022

Publicat la 10/11/2022 08:22:00 a.m. de

Medieșenii sunt buni platnici. „Excepțiile“ achită penalizări

Medieșenii, persoane fizice și juridice, au plătit la bugetul local până la sfârșitul lunii septembrie, aproximativ 37,5 milioane de lei, reprezentând taxe și impozite.


Dacă la persoane fizice, procentul celor care și-au achitat integral dările este de 71%, la persoane juridice cifra este de doar 43%. Începând din data de 3 octombrie, persoanele care nu s-au încadrat în termenul legal, vor fi obligate să plătească și majorări de întârziere conform reglementărilor legale în vigoare de 1% pe lună sau fracțiune de lună
„30 septembrie a fost ultima zi în care a fost posibilă achitarea impozitelor locale aferente anului 2022 fără majorări de întârziere.
În municipiul Mediaș, în primele 9 luni ale anului au achitat integral impozitele și taxele locale un număr de 25.359 persoane fizice, ceea ce reprezintă 71% din totalul persoanelor fizice înregistrate în evidența Serviciului Fiscal Local și 763 de persoane juridice, reprezentând 43% din numărul acestora. Totalul încasărilor în această perioadă se ridică la suma de 37,5 milioane de lei. Începând cu data de 3 octombrie, pentru principalele impozite, respectiv impozitul pe clădiri, teren și auto, se vor calcula majorări de întârziere conform reglementărilor legale în vigoare, adică de 1% pe lună sau fracțiune de lună“, a precizat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Mediaș. 
    Trimite prin e-mail