miercuri, 12 octombrie 2022

Publicat la 10/12/2022 09:49:00 a.m. de

Metoda „ACCIDENTUL” face o nouă victimă

Polițiștii sibieni atrag din nou atenția asupra solicitărilor primite telefonic de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident grav și ar avea nevoie de bani fie pentru intervenții medicale de urgență, fie pentru rezolvarea situației juridice.


Vă rugăm insistent să nu dați curs acestor apeluri!
Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.
Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.
Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor. Tocmai de aceea, vă recomandăm să le explicați părinților despre această metodă și să îi rugați ca la orice apel de acest gen să nu intre în panică, să nu intre în jocul de rol pe care îl fac acești infractori, să închidă telefonul și să vă sune pe dumneavoastră.

Folosind această metodă, o femeie din Sibiu a fost prejudiciată de aproximativ 90.000 de lei

La data de 11 octombrie a.c., o femeie în vârstă de 55 de ani, domiciliată în municipiul Sibiu, a sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privire cu o zi în urmă ar fi fost victima unei înșelăciuni prin metoda „accidentul”.
Victima a relatat că la data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 12:00, a fost apelată pe telefonul fix de un bărbat care a pretins că este fiul său și care, sub pretextul că a suferit un accident la coloana vertebrală, i-a cerut 16.000 euro necesari unei intervenții chirurgicale de urgență. Ulterior, la telefon s-a prezentat un bărbat care a pretins că este medic, și care i-a solicitat să îi remită suma de bani necesară operației.
La scurt timp, la locuinței femeii s-a prezentat o persoană de sex masculin, prezentându-se ca fiind „asistent medical”, căreia aceasta i-a înmânat aproximativ 90.000 de lei.

În cauză, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.

    Trimite prin e-mail