miercuri, 5 octombrie 2022

Publicat la 10/05/2022 11:22:00 a.m. de

A început curățenia de toamnă

Operatorul de salubritate ECO-SAL intervine ca-n fiecare an în toate cartierele, de la începutul acestei săptămâni și până în 11 noiembrie, într-o amplă acțiune de igienizare. Va colecta deșeurile vegatale, dar și pe cele abandonate pe domeniul public. De asemenea, are loc îndepărtarea pământului și nisipului acumulat la bordură, întreținerea manuală a părții carosabile, a trotuarelor și a zonelor verzi. Societatea a lansat și un apel către medieșeni prin care îi roagă să respecte programul de colectare a deşeurilor vegetale aşa cum este stabilit în calendarul ECO-SAL.
 

În perioada 3 octombrie – 11 noiembrie,  în  municipiul Mediaş se va derula campania „Curăţenia de toamnă”, aceasta constând în activităţi specifice serviciului de salubrizare, printre care şi cea de colectare a deşeurilor vegetale, colectarea acestora realizându-se săptămânal, conform calendarului de colectare. De asemenea, această campanie presupune ample activități de salubrizare a domeniului public constând în îndepărtarea pământului și nisipului acumulat la bordură, măturat mecanizat, întreținerea manuală a părții carosabile, a trotuarelor și a zonelor verzi, colectarea deșeurilor abandonate pe domeniul public și privat al Municipiul Mediaș. „În perioada 3 octombrie – 11 noiembrie, Administraţia Publică Locală, prin intermediul societății ECO-SAL S.A., va derula în  Municipiul Mediaş campania «Curăţenia de toamnă». Aceasta constă în activităţi specifice serviciului de salubrizare, printre care şi cea de colectare săptămânală a deşeurilor vegetale, altele decât cele biodegradabile care se depozitează în pubela maro“, spune Anca Burian, purtătorul de cuvânt al operatorului de salubritate.
 
Conform calendarului
 
Operatorul de salubritate a lansat un apel către medieșeni, prin care îi roagă să respecte programul de colectare a deşeurilor vegetale aşa cum este el stabilit în calendarul ECO-SAL. „Pe această cale, rugăm insistent cetăţenii medieșeni să respecte programul de colectare a deşeurilor vegetale aşa cum este el stabilit în calendarul ECO-SAL. Dacă din motive obiective nu vă puteţi încadra în programul de colectare, nu scoateţi deşeurile vegetale în faţa porţii, contactaţi Operatorul de salubritate pentru identificarea unor soluţii sau pentru reprogramarea colectării deşeurilor. Abandonarea la întâmplare a deşeurilor pe domeniul public reduce eficienţa acestei campanii conducând, în egală măsură, la îndepărtarea de scopul pentru care aceasta este organizată. În situaţia în care, nu mai deţineţi acest calendar, puteţi obţine informaţii pe site-ul  Societăţii www.eco-sal.ro/formulare sau la numărul de telefon 0374-075.464“, mai spune Anca Burian.
 
Obiective clare
 
Campaniile „Curăţenia de primăvară“ şi „Curăţenia de toamnă“ sunt acţiuni pe care autorităţile publice locale au înţeles să le implementeze în scopuri bine definite. Acestea se referă în principal la o dezvoltare durabilă a serviciului de salubrizare, responsabilitate față de cetățeni, responsabilitate pentru protecţia mediului înconjurător, dar și pentru creşterea gradului de satisfacţie a populaţiei.
    Trimite prin e-mail