vineri, 2 septembrie 2022

Publicat la 9/02/2022 12:46:00 p.m. de

Viteză în coastă, pe Hula Baznei

Municipiul de pe Târnava Mare va fi din nou gazda unei competiții automobilistice de anvergură, Cupa Mediașului la viteză în coastă. 


Primăria Municipiului Mediaș și Federația Română de Automobilism Sportiv au anunțat organizarea, în data de 2 octombrie, pe Hula Baznei, etapa cu numărul 7 din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă. Cu acest prilej, piloți, cluburi și echipe de top din automobilismul sportiv românesc se vor întrece la Mediaș în cadrul respectivei etape a Campionatului Național, continuându-se astfel o tradiție mai veche a întrecerilor automobilistice găzduite în orașul nostru și reluată începând cu anul 2017. 
Viteza în coastă este una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România. Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare. Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu. Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regăsindu-se și monoposturi.
    Trimite prin e-mail