sâmbătă, 24 septembrie 2022

Publicat la 9/24/2022 08:20:00 p.m. de

Sute de medieșeni cu spirit civic au ecologizat orașul. Să-l păstrăm curat!

Impresionantă desfășurare de forțe, astăzi, în Mediaș. Peste 700 de voluntari, au participat la „Let‘s do it, Mediaș!”, cea mai amplă acțiune de curățenie din acest an. „Mulțumim tuturor voluntarilor! Mulțumim tututor celor care respectă natura în fiecare zi și care au înțeles cât de important este pentru noi toți să trăim într-un mediu cât mai curat.“, a transmis Primăria Municipiului Mediaș.


Sute de medieșeni de toate vârstele au ieșit astăzi la o amplă acțiune de curățenie. Cu părere de rău trebuie să constatam că sunt încă sunt concetățeni de-ai noștri care, lipsiți de bunul simț, folosesc mediul înconjurator ca si când ar fi un imens coș de gunoi.
Le mulțumesc în egală măsură tuturor celor implicați în acțiunea de astăzi, cadre didactice, elevi, persoane vârstnice.“, a declarat primarul Gheorghe Roman.

 
După ce ieri au fost mai multe reprize de ploaie și cer mai mult acoperit și o dimineață cețoasă, vremea s-a schimbat și „a ținut“ cu voluntarii prezenți la acțiunea de curățenie. Timp de mai multe ore, toți cei prezenți, au desfășurat acțiuni de curățire și toaletare a spaților verzi din Mediaș și împrejurimi. Au fost vizate, cu precădere, zone utilizate de întreaga comunitate pentru agrement și activități recreative.


„În această dimineață aproximativ 800 de voluntari au răspuns inițiativei Primăriei Municipiului Mediaș, în cadrul campaniei ,,Let's do it, Mediaș !'' 2022.


Elevi de toate vârstele din unitățile școlare medieșene, însoțiți de cadrele didactice, dar și multe persoane interesate au fost prezente în Piața C. Coposu, de unde au preluat materialele necesare puse la dispoziție de către organizatorii evenimentului și s-au deplasat spre zonele în care se vor desfășura, pe parcursul zilei de astăzi, acțiunile de curățenie și toaletare a spațiilor verzi.
Mulțumim pe această cale societăților MEDITUR SA și ECO-SAL SA pentru facilitarea transportului participanților spre locațiile stabilite, respectiv asigurarea logisticii necesare pentru reușita acestei ample activități.“, a transmis Direcția Cultură, Învățământ, Sănătate,Tineret, Sport, Turism, Relații Publice și Relația cu ONG Mediaș

 
„Zi cu soare de septembrie, numai bună pentru cei 150 de elevi și 15  profesori care și-au arătat hărnicia, lăsând  în urma lor o natură curată. Cei 300 de saci de deșeuri sunt dovada vredniciei lor.
Proiectul de voluntariat "Let's do it, România!"  și-a împlinit și anul acesta scopul: să recreeze chipul frumos al omului și al naturii.“, a transmis Colegiul„Școala Națională de Gaz” Mediaș.


„Ziua de 24 septembrie 2022 a fost ziua desfășurării unei noi acțiuni de curățenie la nivelul municipiului nostru, sub egida „Let's Do It Mediaș”.
Peste 800 de voluntari au răspuns „prezent” apelului primăriei municipiului Mediaș, de la toate unitățile de invățământ. Printre ei, un grup consistent de voluntari ai Liceului Teoretic Axente Sever, insoțiți de profesorii și diriginții lor.
Liceul nostru a fost, este și va rămâne o școală Eco, dedicată protejării mediului inconjurător, iar prin acțiunea de curățenie axentiștii au tras un semnal de alarmă asupra necesității protejării spațiilor verzi, a igienizării și păstrării curățeniei și implicit a indemnării cetățenilor să urmeze exemplul voluntarilor și să arunce deșeurile in spațiile special amenajate.

Le mulțumim organizatorilor acțiunii „Let's Do It Mediaș”, mulțumim primăriei municipiului Mediaș pentru implicare, precum și societăților Meditur și Eco-Sal, care și-au adus aportul la buna organizare și desfășurare a acestei activități, și nu in ultimul rând le mulțumim axentiștilor și cadrelor didactice ale unității noastre de invățământ care au participat la acțiunile de curățenie și ecologizare.“, a transmis Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș.


Felicitări cadrelor didactice și elevilor școlii noastre, care s-au implicat în acțiunea de ecologizare organizată  în cadrul campaniei naționale „Let’s do it Romania”, a transmis Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" Mediaş.



„Și elevii școlii noastre au participat la acțiunea de ecologizare Let's Do It Romania, alături de alți 800 voluntari din Municipiul Mediaș!
Elevii claselor a IV-a B și a VII-a, conduși de prof. Sorina Baciu și Nadia Mihăilă, au dat un exemplu adulților în sensul păstrării curățeniei orașului.
Mulțumiri organizatorilor!
Felicitări tuturor!“, a transmis Școala Gimnazială "George Popa" Mediaș.

foto: prof. Sorina Baciu și Nadia Mihăilă


VIDEO




    Trimite prin e-mail