vineri, 9 septembrie 2022

Publicat la 9/09/2022 10:16:00 a.m. de

Suporterii ACS Mediaș strâng rândurile pentru prima deplasare

ACS Mediaș se pregătește de prima deplasare. Duminică 11 septembrie, de la ora 11, are programat meci la Rășinari, cu ACS Păltiniș, în cadrul rundei a doua a Ligii a IV-a la fotbal.
 
foto arhivă: facebook/ACS Mediaș

Noua echipă a orașului va fi încurajată de pe margine de un grup de suporteri medieșeni, care se organizează de câteva zile pe rețelele de socializare pentru deplasarea cu autoturismele. Acțiunea a fost inițiată de Suporteri Gaz Metan Mediaș. „Se organizează deplasare la Rășinari (68 km) pentru meciul de duminică, ora 11:00. Deplasarea suporterilor se va face cu mașini personale, din zona fostei clădiri ACR, ora 09:30. Transport: dus-întors este 20 ron! (...) persoanele care doresc să fie alături de acești băieți, sunt rugate să ne lase un mesaj în privat“, transmite Suporteri Gaz Metan Mediaș.

Start furtunos

Echipa medieșeană merge la Rășinari din postura de favorită, debutul în competiția județeană fiind de-a dreptul furtunoasă. Formația lui Dumitru Solomon și Doru Dudiță a învins AFC Agnita cu scorul de 18-2 (9-1) stârnind panică în rândul contracandidatelor la promovare. Partida a avut loc pe stadionul Sparta, însă se fac demersuri pentru ca echipa medieșeană să joace pe Stadionul Gaz Metan. ,,Vreau să-i mulțumesc pe această cale lui Caius Băra pentru sprijinul acordat și pentru că a înțeles importanța proiectului nostru. De asemenea, vreau să le mulțumesc colegilor mei, jucătorilor și copiilor, care au acceptat condițiile improprii în care am început acest proiect. Cu siguranță toți medieșenii ne-am născut, am crescut și vom trăi cu Gaz Metan în suflet. Sper ca pe viitor să reușim să ne luăm clubul înapoi. Rog toți suporterii să vină alături de noi și să ne sprijine în lupta pentru promovare. Suntem o echipă foarte tânără, formată din copii cu mare potențial de la academia noastră. Așteptăm și companiile mari ale orașului să ni se alăture. Sperăm din etapele următoare să evoluăm pe terenul nostru, al Gazului Metan, și să avem câți mai mulți spectatori în tribune“, spune Ionuț Buzean, președintele ACS Mediaș.

În prima etapă, ACS Păltiniș Rășinari a remizat la Miercurea Sibiului, cu Unirea, scor 5-5 (2-1).

Principala contracandidată la promovare, FC Inter a învins în debut cu 3-1 (1-0) pe Sparta Mediaș, iar pentru runda a 2-a joacă mâine 10 septembrie, de la ora 11, pe stadionul Voința Sibiu, cu FC Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu.

Cealaltă echipă cu pretenții din Liga a IV-a sibiană, FC Avrig, are meci mâine 10 septembrie, de la ora 11, la Dumbrăveni, partida din prima rundă, de la Bradu, fiind amânată pentru miercuri 14 septembrie.

Reamintim, ACS Mediaș a pornit la drum în Liga a 4-a cu un lot format în prezent din 22 jucători. Aceștia s-au format în totalitate la Centrul de Copii și Juniori al Gazului Metan. Antrenorii Dumitru Solomon și Doru Dudiță au la dispoziție trei portari: Paul Florea, Fabio Blaga și Vlad Pleșca. Linia defensivă este formată din George Cucerzan, Sebastian Bîrsan, Cristian Avram, Paolo Stan, Bogdan Jica, Andrei Moldovan și Gabriel Țala Gabriel. În linia mediană, ACS Mediaș se bazează pe Alex-Gabriel Covaci, Adrian Zomant, Giuliano Țili, Remus Mocanu, Alexandru Socaci, Levente Toth, Raul Ignat, Cristian Gabriel Nicula, Andrei Bîrsan și Ștefan Grosu, iar atacanții sunt Cristian Pajco și Gheorghe Noian. 
    Trimite prin e-mail