joi, 1 septembrie 2022

Publicat la 9/01/2022 11:49:00 a.m. de

Promoția 2022 a Școlii Postliceale Auxila Mediaș a trecut cu brio examenele de absolvire

Cei 90 de absolvenți ai Școlii Postliceale Auxila Mediaș, 70 de la specializarea ,,Asistent medical generalist“ și 20 de la specializarea ,,Asistent medical de farmacie”, au încheiat examenele de absolvire. Promoția 2022 este a șasea din istoria unității de învățământ. Până la finalul lunii septembrie continuă înscrierile pentru anul de învățământ 2022-2023.
 
Elevii Școlii Postliceale Auxila Mediaș au susținut ultimul test pe băncile școlii. Aceștia au promovat cu brio examenele, astfel că de acum înainte pot profesa în domeniul ales. În perioada următoare, urmează să se angajeze în sistemul medical românesc sau cel german, școala fiind patronata de Auxila, un jucător important pe piața medicală din Germania. „Pot să vă spun că am avut și de această dată o promoție foarte bine pregătită. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în a studia la Școala Postliceală Auxila Mediaș, părinților și tuturor celor care i-au sprijinit”, a transmis Viorel Pasc, directorul unității de învățământ.
 
Continuă înscrierile
 
Pentru anul de învățământ care va începe în această toamnă, Școala Postliceală Auxila are în oferta sa educațională un număr de 130 de locuri. Dintre acestea, 100 locuri sunt la specializarea ,,Asistent medical generalist“, iar alte 30 locuri la specializarea ,,Asistent medical de farmacie“. Admiterea se va face pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu. Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti în aceste domenii, este acela că au șansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire. „Trebuie să spunem că certificatele eliberate la absolvire sunt recunoscute internaţional. Plata taxei de școlarizare se face în 12 rate și acordăm reducere la taxa de școlarizare persoanelor care au 30 de ani împliniți. În ceea ce privește practica de specialitate, aceasta se face în cabinete, farmacii, clinici și spitale. De asemenea, avem încheiate parteneriate de practică cu posibilitatea angajării la absolvire“, mai spune Viorel Pasc.
 
Proiect Erasmus+
 
Zece elevi ai Școlii Postliceale Auxila Mediaș s-au aflat în luna iulie timp de două săptămâni în Germania. Aceștia au participat la un stagiu de practică, în cadrul unui proiect Erasmus +, intitulat „Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european“. Elevii au avut ocazia să își perfecționeze cunoștințele profesionale, dar și de comunicare în limba germană. „În perioada 14-30 iulie 2022, 10 elevi s-au aflat în Germania în cadrul proiectului Erasmus+, «Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european», proiect finanțat de Uniunea Europeană. În timpul petrecut în Germania la partenerul  BMS Pflege und Hilfsdienste GmbH, elevii și-au perfecționat cunoștințele profesionale prin dezvoltarea de competențe de cooperare la locul de muncă, dar și comunicare într-o limbă străină și anume limba germană. În toamna acestui an, cinci profesori de nursing de la școala noastră se vor afla tot aici timp de cinci zile pentru a-și îmbunătăți pregătirea profesională, practic să transmită apoi elevilor școlii noastre ceea ce vor învăța, modul de lucru german, sistemul de îngrijire nemțesc. În primul semestru al anului școlar viitor, alți zece elevi vor face deplasare în Germania, în cadrul celei de-a doua mobilități din proiect“, a mai declarat Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
 


    Trimite prin e-mail