marți, 27 septembrie 2022

Publicat la 9/27/2022 03:44:00 p.m. de

Premii pentru mersul pe bicicletă, la „Bița Urbană“!

Casa de lângă Sinagogă și Asociația „Mediaș pe 2 roți“ lansează din nou „Bița Urbană“. Ajuns la ediția cu numărul trei, evenimentul se va desfășura sub forma unui concurs în perioada 1-9 octombrie. Medieșenii de toate vârstele sunt invitați să promoveze un stil de viață mai sănătos și să meargă cât mai des pe două roți, către școală, la serviciu, la cumpărături sau în oraș. Cei care vor strânge mai mulți kilometri în perioada de desfășurare a concursului vor primi și premii, care vor fi acordate după etapa de jurizare.
Manifestarea se adresează atât celor care scot bicicleta la plimbare 365 de zile din 365, cât și celor care au nevoie de un pretext pentru a „bicicli“ mai mult.
 
 
„Bița Urbană“ 2022 are un regulament clar pentru participanți. Aceștia trebuie să completeze până la finalul zilei de 28 septembrie formularul de înscriere, care se găsește online pe pagina „Mediaș pe două roți“ din rețeaua de socializare Facebook. „Participanții trebuie să iasă cu bicicleta în săptămâna Bița Urbană, adică 1 octombrie – 9 octombrie, prin Mediaș și împrejurimi, asta dacă fac naveta cu bicicleta din una dintre localitățile învecinate. Evident, trebuie să respecte regulile de circulație și să folosească echipament de protecție, mai exact cască“, spune Vlad Chiș, organizator al evenimentului Bița Urbană.
 
Premii pentru cei mai activi
 
Participanții la concurs trebuie să își înregistreze fiecare tură cu o aplicație dedicată, cum ar fi Strava sau Relive. Ulterior, dovada ieșirilor trebuie trimisă organizatorilor, care au pregătit și premii pentru cei mai activi bicicliști. „Participanții trebuie să posteze pe conturile personale de social media, Facebook sau Instagram, dar să fie cel introdus în formular, trei fotografii diferite, făcute în zile diferite și în spații diferite, împreună cu hashtag-ul #BițaUrbană. De asemenea, să trimită în intervalul 10–11 octombrie, la mediaspedouaroti@gmail.com, screenshot-uri/înregistrări cu ieșirile pe bicicletă. E important să reiasă din imagini numărul de kilometri parcurși de fiecare dată.  Cei care vor strânge cei mai mulți kilometri vor primi și premii, care vor fi acordate după etapa de jurizare“, mai spune Vlad Chiș.
 
Comunitate activă
 
Asociația „Mediaș pe două roți“ are ca scop crearea și dezvoltarea unei culturi a utilizării bicicletei și integrarea acesteia în viața de zi cu zi a Mediașului. Din acest motiv, reprezentanții asociației spun că își doresc să poată circula în siguranță pe piste de biciclete, deoarece acestea reduc șansele producerii accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii. „Credem că orașele pot deveni prietenoase cu cetățenii lor doar răspunzând inteligent provocărilor urbane stringente: risipa spațiului public, poluarea, traficul sufocant, siguranța precară în trafic  riscurile pentru sănătatea publică. Putem spune că ne ghidăm după motto-ul «Un biciclist pe stradă - o mașină mai puțin în trafic». Mai mulți oameni pe biciclete înseamnă o comunitate mai activă și mai sănătoasă, care se poate bucura de un oraș mai curat, mai puțin aglomerat și mai puțin zgomotos“, a mai declarat Vlad Chiș.    Trimite prin e-mail