marți, 20 septembrie 2022

Publicat la 9/20/2022 08:11:00 a.m. de

Mediaș Bike Marathon 2022 a fost o reușită

Pe o vreme deloc prietenoasă, cu reprize de ploaie și vânt rece, Mediașul a găzduit sâmbătă 17 septembrie 2022, cea de-a 5-a ediție a competiției de tip cross-country „Mediaș Bike Marathon“. Cu aproape 300 de cicliști licențiați și amatori la start, cu peste 100 de voluntari și mulți spectatori care au animat zona centrală, dar și o organizare exemplară, ediția din acest an a fost apreciată de participanți.
 
 
Ca și la edițiile precedente, competiția a avut trei probe principale distincte, diferite  ca și lungime și grad de dificultate: traseul de 25 kilometri, traseul de 40 kilometri și traseul de 75 kilometri, cu categorii diferite de vârstă, atât la feminin cât și la masculin. La traseul cel mai scurt, de 25 kilometri, câștigătorul a fost Orban Balazs Junior, sportiv înscris la categoria de vârstă 10-14 ani, la 40 kilometri primul care a trecut linia de sosire a fost Mate Szakacs, iar la cel de 75 kilometri s-a impus Lucian Logigan. La traseul cel mai lung a existat și o singură concurentă,  Miruna Girbacea, care a terminat cei 75 kilometri în 6 ore 15 minute și 30 de secunde. De asemenea, a fost menținută și secțiunea de e-bike, desfășurată pe traseul de 40 de kilometri, inaugurată la ediția anterioară a Medias Bike Marathon, la care au concurat 16 sportivi, pe biciclete electrice. Pentru cei mai mici iubitori ai ciclismului a fost din nou organizată secțiunea „Kids Race“, la care au luat parte 70 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani. Pentru aceștia, traseul a fost amenajat pe diferite distanțe, corespunzătoare categoriilor de vârstă, pe strada Johannes Honterus.
 
Premii consistente
 
Fondul de premiere a fost și în acest an unul consistent, în valoare totală de 21.500 lei. Premiile în bani au fost acordate câștigătorilor locurilor I, II și III ai categoriilor aferente traseelor de 40 și 75 de kilometri. În ceea ce privește premiile oferite câștigătorilor la 25 de kilometri, acestea au constat în produse de ciclism oferite de către organizatori, iar la categoria de e-bike premiile au fost de asemenea produse oferite de către sponsori.  

 
Promovarea orașului gazdă
 
În fiecare an, echipa Medias Bike Marathon a încercat să personalizeze vizual competiția, să creeze un concept diferit prin care să promoveze elemente de cultură, economie și tradiții locale, care au făcut municipiul Mediaș cunoscut și apreciat în întreaga lume. În precedentele ediții au fost realizate medalii de teracotă, cupe din sticlă, ceainice din email ornate cu flori și accesorii, medalii din piele și ideea îndrăzneață de trofee în formă de pantof, toate acestea simbolizând produse tradiționale specifice Mediașului. Anul acesta simbolul ales a fost vița-de-vie, ce are o istorie milenară în zona Mediaș și a devenit atât de importantă, încât de pe la mijlocul secolului al XVI-lea medieșenii au așezat-o pe stema orașului unde a rămas pănă astăzi, ca simbol al importanței pe care Mediașul a avut-o în acest domeniu de-a lungul secolelor. Evident, la final, participanții au avut ocazia să ia parte la Gulash Party la Grădina de vară Traube.
 

Mobilizare exemplară
 
Reușita ediției din acest an a Medias Bike Marathon nu ar fi fost posibilă fără implicarea voluntarilor, sponsorilor și partenerilor. Peste 100 de persoane au pus umărul la organizare și la buna desfășurare a evenimentului, iar efortul lor a fost unul și mai mare datorită vremii nefavorabile de sâmbătă. 
Municipiul Mediaș a găzduit cea de-a V-a ediție a Medias Bike Marathon, întregul eveniment fiind un real succes, având în vedere numărul mare de participanți, dar și susținătorilor, care în ziua de sâmbătă au animat zona centrală, dar și întregul oraș. Mulțumesc sponsorilor care s-au alăturat acestei competiții pentru generozitatea lor, partenerilor și celor peste 100 de voluntari angrenați în pregătirea și buna desfășurare a acestui concurs. De asemenea, mulțumesc medieșenilor care au înțeles impactul pozitiv pe care îl poate avea un asemenea eveniment în viața economică a orașului și îi îndemn să îi încurajăm și să îi sprijinim de fiecare dată pe organizatori și concurenți. Îi felicit pe toți câștigătorii și participanții la concurs și îi așteptăm cu drag și la alte evenimente organizate în Mediaș“, a declarat primarul Gheorghe Roman.
Organizatori
 
Evenimentul a fost organizat de către Primăria Municipiului Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus, Asociația MEDIAȘ 750 de ani, CS Next Sports, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, Colinele Transilvaniei, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Sibiu și al comunității locale de cicliști.


    Trimite prin e-mail