luni, 12 septembrie 2022

Publicat la 9/12/2022 04:46:00 p.m. de

Interes ridicat pentru Mediaș Bike Marathon

420 concurenți s-au înscris deja la Medias Bike Marathon ediția 2022. Competiția aflată la cea de-a cincea ediție va avea loc sâmbătă 17 septembrie. Aceasta se adresează atât bicicliștilor amatori, cât și celor profesioniști. Evenimentul este organizat de către Primăria Mediaș în parteneriat cu Asociaţia de Turism şi Ecologie Dianthus și Asociația Mediaș 750 ani cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.


 
Medias Bike Marathon este o competiție de ciclism cross country, care are ca scop promovarea vieții active, mai aproape de natură. Organizatorii au pregătit și anul acesta trei trasee, cu lungimi de 25, 42 şi 70 kilometri.  Pe lângă promovarea unui stil de viață sănătos, a mișcării în aer liber într-un spirit competițional, organizatorii își propun și promovarea municipiului de pe Târnava Mare și a împrejurimilor sale ca destinație pentru cicloturism, dar și ca pe un loc bogat în obiective turistice și agro-pensiuni cu mâncăruri inspirate din tradițiile săsești. Primii 400 concurenți înscriși primesc în kitul de start un tricou tehnic de ciclism conform mărimii alese. Înscrieri se vor mai face inclusiv în ziua competiției.
 
3 trasee
 
Partea principală a Medias Bike Marathon o constituie cursele dedicate adulților, iar în acest an, la fel  ca și la edițiile precedente, trei probe diferite în funcție de lungime și grad de dificultate sunt dedicate lor. Este vorba despre traseul de 25 kilometri, traseul de 40 kilometri și traseul de 75 kilometri. Organizatorii au introdus, încă de anul trecut, secțiunea de e-bike, o competiție cu biciclete acționate electric, foarte spectaculoasă și din ce în ce mai cerută de participanți, desfășurată pe traseul de 40 kilometri, cu premiere la categoriile open masculin și feminin. Noutatea ediției acestui an o constituie un nou segment de traseu care, cu siguranță, va pune la încercare condiția fizică a tuturor participanților.
 
Categorii și premii
 
La fiecare dintre cele trei trasee propuse de către organizatori, participarea se va face pe categorii de vârstă și sex. Categoriile pe care se va concura sunt de 14 – 18 ani, masculin și feminin, 19 – 29 ani, masculin și feminin, 30 – 39 ani, masculin și feminin, 40 – 49 ani, masculin și feminin, respectiv peste 50 ani, masculin și feminin, pentru traseele de 25 kilometri și 40 kilometri, în timp ce la traseul de 75 kilometri se va concura la masculin, dar și la feminin. La traseul cel mai scurt, premierea câștigătorilor se va face în produse de la sponsori, iar la celelate două trasee se vor acorda premii în bani. Vârsta minimă a participanților trebuie să fie de 14 ani, iar pentru cei între 14 şi 18 ani este obligatoriu consimțământul unui părinte, care trebuie să fie prezent la înscriere. Pentru cei legitimați, este suficientă legitimația.
 
Kids Race
 
Organizatorii au pregătit și o competiție ciclistă pentru copii, astfel încât aceștia vor avea propriul lor Mediaș Bike Marathon. Cei mai mici iubitori ai ciclismului se vor putea înscrie la categoriile 5-6 ani, 7-9 ani, precum și 10-13 ani. Startul în această competiție care se va desfășura pe strada Johannes Honterus, va fi dat cu 15 minute după plecarea concurenților Mediaș Bike Marathon.
 
Restricții de circulație
 
Competiția va impune și o serie de restricții de circulație. Astfel, pe strada Johannes Honterus traficul va fi restricționat în data de 16 septembrie începând cu ora 17:00 și interzis în data de 17 septembrie în intervalul orar 06:00 - 19:00. Pe strada Petru Rareș și în Piața George Enescu traficul va fi restricționat sâmbăta viitoare în intervalul 07:00 – 19:00. De asemenea, în intervalul orar 9.00 – 18.00, participanții la trafic sunt rugați să circule cu prudenţă pe traseul Strada După  Zid, Strada Târnavei, Strada Şt.O. Iosif, Strada Cloşca, Strada Avram Iancu, Strada Nicolae Filipescu, Strada Mărăşeşti, Strada Gheorghe Lăzăr, Strada Buzdului, Strada Plopului, Strada 9 Mai, Pasaj CFR, Strada Aurel Vlaicu și Strada Petru Maior. Totodată, conducătorii auto sunt rugați să evite pe cât posibil sensul giratoriu din zona străzilor Jonannes Honterus și Academician Ioan Morar și să folosească strada Carpați, având în vedere că tot sâmbăta viitoare va avea loc și Festivalul dansurilor populare maghiare „Vandorcisma“ la Hanul Greweln.


Sâmbătă, 17 septembrie 2022, municipiul Mediaș va găzdui cea de a V-a ediție a competiției de tip cross country „Mediaș Bike Marathon“, un eveniment sportiv de excepție, la care s-au înscris până în acest moment 420 de sportivi, amatori și licențiați, atât din țară, cât și din străinătate. Aceștia se vor bucura de un traseu curat și bine marcat din zona Colinelor Transilvaniei, care include localități precum Biertan și Copșa Mare, dar și o parte din traseul Via Transilvanica, organizatorii având ca obiectiv pe termen lung promovarea obiectivelor turistice din zona de nord a județului Sibiu.(...)
Fondul de premiere va fi și în acest an unul consistent, în valoare totală de 21.500 lei. Premiile în bani vor fi acordate câștigătorilor locurilor I, II și III ai categoriilor aferente traseelor de 40 și 75 de kilometri. În ceea ce privește premiile oferite câștigătorilor la 25 de kilometri, acestea vor consta în produse de ciclism oferite de către organizatori, iar la categoria de e-bike premiile vor fi de asemenea produse oferite de către sponsori.“, transmite Primăria municipiului Mediaș.


    Trimite prin e-mail