sâmbătă, 10 septembrie 2022

Publicat la 9/10/2022 07:50:00 p.m. de

Victorie la ultima fază: FC Hermannstadt – Petrolul 2-1 (1-1)

FC Hermannstadt a trecut de Petrolul Ploiești, astăzi, la Mediaș, în cadrul etapei a 10-a a SuperLigii României la fotbal, scor 2-1 (1-1), reușind să revină pe podium.

sursa: captura video

Măldărășanu a început cu „11-le“ clasic din startul campionatului, preferându-l pe Bejan în defensivă în locul lui Antohe. Așa cum anticipa antrenorul sibienilor, Petrolul s-a cantonat în apărare, în speranța unui contraatac decisiv. Pe acest fond, cu un presing avansat al sibienilor, FC Hermannstadt avea să deschidă scorul destul de devreme. În minutul 10, fără să atingă mingea, echipa sibiană a trecut în avantaj, Takayiuki Seto punând o boltă „perfectă“ din apropierea careului de 16 metri, care l-a depășit pe propriul portar: 1-0 Japonezul a căzut victimă gazonului de pe Stadionul Gaz Metan, tot mai prost, de la meci la meci…

Petrolul a schimbat viteza, a încercat să revină, însă ocazia reprizei avea să vină tot la poarta ploieșteană. Alhassan a  avansat decis spre poarta adversă,  a dat dovadă de altruism, l-a deschis pe golgheterul Daniel Paraschiv, care a găsit culoarul pe lângă portarul Vâlceanu, însă balonul  a nimerit transversala.

Din păcate, așa cum se întâmplă deseori în fotbal, ocaziile irosite să răzbună. Cum a venit golul de 1-0, așa a venit și cel al egalării. Neanunțat. La primul corner al oaspeților, în minutul 28, Irobiso a scăpat de marcajul lui Alhassan și a înscris simplu, din 7 metri poziție centrală: 1-1

Cumva, timpul s-a scurs pe nesimțite până la pauză, iar tabela a rămas încremenită la 1-1.

În actul secund, jocul a fost și mai tacticizat, cele două echipe concentrându-și eforturile pe a anihila acțiunile adversarului. Fazele de poartă au lipsit aproape cu desăvârșire, liniștea partidei fiind spartă doar de câteva șuturi de la distanță, între care cel mai periculos a fost cel semnat de Mino Sota în chiar minutul 89. S-a opus însă portarul Vâlceanu.

La ultima fază, nou intratul Balaure a bătut un corner de pe dreapta, Stoica a reluat cu capul din careu și a înscris un nou gol de 3 puncte! Scor final FC Hermannstadt - Petrolul Ploiești 2-1 (1-1)

Filmul meciului

Min 1 Petrolul s-a retras cu toată echipa în 30 de metri

Din păcate, gazonul are tot mai mult de suferit, de la meci la meci gazonul prezentând tot mai multe denivelări… și zone deșertice

Min 10 Takayiuki înscrie în propria poartă, cu un lob trimis peste propriul portar, la un presing avansat al sibienilor: 1-0

Min 14 Cursă Alhassan, deschidere în stânga pentru Paraschiv, șut al acestuia, se opune transversala lui Vâlceanu

Min 28 Irobiso, surprinzător singur în careu, reia în plasă din 7 metri, poziție centrală, din corner: 1-1

Min 56 Ținu trage de la distanță, Muțiu respinge

Min 67 Silva trage pe jos, Muțiu reține fără probleme

Min 72 Fază prelungită de atac a sibienilor, Alhassan trage pe lângă poartă din afara careului

Min 74 Alhassan îl servește pe Paraschiv, șut de pe loc din 15 metri, Vâlceanu reține

Min 83 Buhăcianu caută viclul porții ploieștene din afara careului, însă balonul trece pe lângă

Min 89 Mino Sota trage la vinclu, se opune inspirat Vâlceanu

Min 90+3 Stoica reia în plasă, cu capul, o centrare trimisă din corner de Balaure : 2-1

FC Hermannstadt: Muțiu – Butean, Bejan, Stoica, Opruț – Biceanu (‘80, Răuță), Mino Sota, Alhassan, Petrescu (cpt.) (’67, Balaure), Oroian ('46, Iancu) – D. Paraschiv (’80, Buhăcianu)

Petrolul: Vâlceanu - Meijers, Tamaș, Juja - Borta ('82, Pashov), Dumitru (‘66, Cebotaru), Seto, Jiar Silva, Țicu – Irobiso (‘82, Măzărache), Grozav (56, Ivanovski)

CLASAMENT

sursa: flashscore.ro    Trimite prin e-mail