miercuri, 7 septembrie 2022

Publicat la 9/07/2022 08:04:00 p.m. de

Comisia Europeană a aprobat proiectul! 76,7 milioane de euro pentru zona de nord a județului!

Comisia Europeană a aprobat astăzi proiectul în valoare de nu mai puțin de 76,7 milioane de euro pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu! Vor benefiia de acest proiect peste 95.000 de locuitori din zona de nor a județului.

 
„Am promis, am făcut!
Este oficial: Comisia Europeană a aprobat suma de 76,7 milioane de euro pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu!
În urmă cu doi ani de zile semnam, alături de Primarul municipiului Mediaș și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, un acord prealabil de finanțare a proiectelor de apă-canal pentru Mediaș și Nordul județului Sibiu.
Astăzi, Comisia Europeană a aprobat acest proiect!
Medieșenii așteptau acest proiect de zeci de ani. Am avut politicieni care doar vorbeau și care, inclusiv astăzi, mai bagă bețe în roate. Acum se vede cine are dorința și forța de a ajuta locuitorii județului cu adevărat.
Peste 95 de mii de locuitori vor beneficia de acest proiect!
Acestea sunt faptele care îmi dau forța să mă implic și să ajut acolo unde oamenii chiar au nevoie.“, a anunțat deputatul Raluca Turcan, vicepremier la data semnării acordului de finanțare, la Mediaș.

Semnarea oficială a proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată  în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni a avut loc anul trecut, pe 3 iunie, în fața Primăriei din B-dul Corneliu Coposu, de Ziua Mediașului.
 
„Ministrul Fondurilor Europene, dl Marcel Boloș, primarul municipiului Mediaș, dl Gheorghe Roman, directorul general al societății Apa Târnavei Mari SA, precum și  directorul general din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, dl. Cristian Mărișteanu, au semnat astăzi la Mediaș, documentele pentru implementarea „Proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu“, cofinanțat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, 2014 – 2020.

Manifestarea s-a bucurat de prezența viceprim-ministrului României, dna Raluca Turcan, a președintelui Consiliului Județean Sibiu, dna Daniela Cîmpean, a prefectului județului Sibiu, dl. Mircea Crețu, alături de care au participat primari din zona de Nord a județului, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor județene.

S.C. Apa Târnavei Mari S.A. va implementa proiectul în 18 Unități Administrativ Teritoriale (UAT-uri) din județul Sibiu: Mediaș, Târnava, Copşa Mică, Axente Sever, Valea Viilor, Dârlos, Blăjel, Brateiu, Șeica Mare, Biertan, Aţel, Dumbrăveni, Hoghilag, Alma, Arpașu de Jos, Agnita, Bârghiș, Alţâna.“, notează Primăria Mediaș.

    Trimite prin e-mail