luni, 8 august 2022

Publicat la 8/08/2022 08:57:00 a.m. de

Spectacol extraordinar de Sfânta Maria la Hanul Greweln

Mare spectacol la Mediaș, la începutul săptămânii viitoare. Ca de obicei, de Sf. Maria, pe 15 august, Primăria Municipiului Mediaș, cu sprijinul Asociației Mediaș 750, organizează un eveniment folcloric de excepţie. Suntem așteptați să ne bucurăm, în zi de sărbătoare, la Hanul Greweln, începând cu ora 16.


Pe lângă soliști și ansambluri folclorice din zona noastră, anul acesta vor urca pe scenă artiști precum Dinu Iancu Sălajanu, Cristian Pomohaci, Matilda Pascal Cojocărița, Cornel Borza și Vasila Coca.
„Cântecul și dansurile folclorice ale zonei Târnavei Mari vor fi prezente, de asemenea, prin intermediul interpreților Costel Popa, Aurelian Suciu, Emilia Muntean, Cosmina Fulea și Aurica Bacea, alături de Ansamblurile folclorice „Târnavele“, „Muguri de pe Târnave“ şi elevi din cadrul Clubului Copiilor Mediaş“, transmite Primăria municipiului Mediaș.

Sărbătoare importantă
 
Una dintre cele mai mari sărbători creștine din an, Sfânta Maria, Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, este prăznuită în fiecare an la data de 15 august. Popular, Adormirea Maicii Domnului este considerată ziua care desparte lunile călduroase de cele reci. Tot pe 15 august, este sărbătorită Ziua Marinei, Maica Domnului, Sfânta Maria, fiind ocrotitoarea marinarilor. De Sfânta Maria se merge la biserică şi se participă la slujbă. Potrivit tradiţiilor, ziua de 15 august este ultima în care mai poţi culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Masa de Sfânta Maria trebuie să fie cât mai cumpătată, chiar dacă nu mai este zi de post.

    Trimite prin e-mail