luni, 8 august 2022

Publicat la 8/08/2022 05:51:00 p.m. de

Seceta a ajuns până în vârful munților

Seceta este un fenomen cu care ne confruntăm din plin în acest an. După o iarnă cu puține precipitații, a urmat o vară toridă și uscată.

Seceta a devenit un fenomen pe care nu îl mai putem nega. Acest lucru se vede în primul rând în zonele de câmpie, acolo unde și culturile agricole au fost afectate, dar seceta a urcat tot mai sus către munte. O imagine trimisă pe adresa redacției de către un cititor Mesagerul de Sibiu ne arată cum a ajuns Lacul Oașa din cauza lipsei acute de precipitații.

Din imagine se vede clar cât de mult a scăzut nivelul apei în lacul care alimentează cu apă potabilă trei sferturi din județul Alba și asigură necesarul de energie electrică pentru sute de localități.

Lacul Oașa este un lac de acumulare situat pe râul Sebeș, la granița dintre județele Alba și Sibiu. Lacul Oașa a luat naștere odată cu construirea barajului cu același nume, în anul 1979.

Meteorologii sunt în continuare sceptici cu privire la evoluția viitoare a vremii. Chiar dacă de azi se așteaptă ploi, existând chiar și un cod portocaliu pentru zona montană a județului Sibiu, de miercuri vremea va redeveni călduroasă și lipsită de precipitații.

    Trimite prin e-mail