joi, 18 august 2022

Publicat la 8/18/2022 09:39:00 a.m. de

„Roboțica“ ELA, de la SNGine Team, a ajuns în tabăra copiilor ucrainieni refugiați

SNGine, echipa liceenilor pasionați de robotică de la Colegiul „Școala Națională de Gaz“ Mediaș, a avut o vară plină. Elevii și-au împărtășit experiențele, dar și cunoștințele dobândite, în cadrul unor întâlniri cu copii din oraș și din întreaga zonă de nord a județului. Zilele trecute, SNGine Team a ajuns cu roboțica ELA la Cisnădioara, unde Diana Murguleț, o fostă absolventă a Colegiului SNG, actualmente masterandă la Oxford, împreună cu colega ei Viktoria, organizează o tabără dedicată copiilor ucrainieni refugiați.

 
Fără îndoială, vedeta vacanței a fost ELA („roboțica noastră“), care a ieșit în premieră din  incinta Colegiului pentru a le arăta celor mai mici ce poate să facă. Au avut loc meciuri demonstrative, după modelul competiției internaționale de robotică Fist Tech Challenge. Copiii s-au bucurat de realizările colegilor mai mari, iar satisfacția lor a fost și mai mare când au avut chiar ocazia să manevreze roboțica.

 
Chiar zilele trecute, echipa a dat curs invitației de a participa cu un curs la Tabăra “DooBeeGood” de la Cisnădioara, dedicată copiilor ucrainieni refugiați. „După încheierea sezonului, în urma unei perioade de relaxare, am intrat în contact cu Diana (@dianamurgulet), o fostă absolventă a Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, actualmente masterandă la Oxford, care, împreună cu colega ei Viktoriia (@ooovictoria), organizează o tabără dedicată copiilor ucrainieni refugiați.“, relatează SNGine Team, pe pagina de socializare.
 
Tabăra “DooBeeGood” are loc la Cisnădioara, iar în timpul celor două sesiuni din această lună, cei 80 de copii participanți (cu vârste între 8 și 12 ani) au luat parte la diferite cursuri din domeniile STEM, printre care și cursul echipei SNGine de la Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș. „Am avut oportunitatea să le-o prezentăm copiilor pe Ela și să îi introducem în lumea fascinantă a roboticii și a calculatoarelor prin diverse jocuri. În urma timpului petrecut cu noi, fiecare dintre copii a învățat cum stochează datele un calculator (despre sistemul binar), cum se reprezintă imaginile pe ecran, iar la sfârșitul cursurilor au avut șansa să o conducă pe Ela.“, arată SNGine Team.

 
Bucuria participării la activitățile taberei de la Cisnădioara a fost reciprocă, în ciuda barierelor de comunicare. „Am fost impresionați de entuziasmul si zâmbetele lor, ceea ce ne-a reîntărit  credința că pasiunea și curiozitatea pentru STEM transced orice diferențe culturale, lingvistice, etc. Ne-am simțit extraordinar împreună cu ei, în ciuda oricăror bariere care ne-ar fi putut îngreuna comunicarea, și le suntem foarte recunoscători tuturor voluntarilor și organizatorilor, în special Dianei și Viktoriiei, Natie Prin Educatie, BRD FIRST Tech Challenge Romania, Dana Războiu, Ana Mihaela Popescu, Diana Murgulet“, transmite SNGine Team.

 
SNGine este un grup liceeni pasionați de robotică de la Colegiul "Școala Națională de Gaz" din Mediaș, „care și-au unit abilitățile și pasiunile în minunata provocare pe care o reprezintă competiția FIRST Tech Challenge.“
    Trimite prin e-mail