marți, 9 august 2022

Publicat la 8/09/2022 04:50:00 p.m. de

Hărțuirea presei prin justiție. PressHUB, chemat în instanță de un ONG investigat

 

Publicația PressHUB a fost chemată în judecată de un ONG investigat.

PressHUB este chemat în judecată pentru că a dezvăluit manevrele unui ONG care pretinde de peste 7 ani că organizează un centru pentru victimele traficului de persoane, scrie presshub.ro

Conform sursei citate, Beniamin Lup, directorul Asociației WorldTeach România, cere daune morale în valoare de 350.000 de lei.

În luna februarie, Beniamin Lup a încercat pe mai multe căi să oprească publicarea anchetei PressHUB, să-i intimideze și să-i discrediteze pe jurnaliștii care au realizat ancheta și să atace organizații cu experiență în combaterea traficului uman.

În ciuda presiunilor, jurnaliștii au publicat ancheta, iar Beniamin Lup a continuat să pună presiuni pe PressHub cerând printr-o notificare ca investigația să fie ștearsă de pe site, apoi prin chemarea în judecată a PressHUB și a organizației care deține domeniul.

Un proiect vehiculat de cel puțin șapte ani în spațiul public promitea inițierea unui centru de protecție și recuperare a victimelor traficului de persoane în județul Timiș.

PressHUB a dezvăluit în martie anul acesta cum Beniamin Lup a promis centrul încă din 2015, dar până în 2019 nu au venit informații relevante despre proiect.

Citește continuarea pe PressHUB.ro.

    Trimite prin e-mail