joi, 11 august 2022

Publicat la 8/11/2022 10:53:00 a.m. de

Continuă înscrierile la Auxila Mediaș

Școala Postliceală Auxila Mediaș le oferă viitorilor săi elevi posibilitatea să aleagă între cele două specializări: ,,Asistent medical generalist“, respectiv „Asistent medical de farmacie“. Pentru ambele, durata cursurilor este de trei ani. 
Școala Postliceală are în derulare un proiect Erasmus+ în cadrul căruia 20 elevi au ocazia să își perfecționeze cunoștințele profesionale. 
Perioada de înscriere pentru anul școlar 2022-2023 continuă până în 10 septembrie.
 
 
În această perioadă continuă înscrierile la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Pentru anul de învățământ care va începe în această toamnă, unitatea de învățământ din municipiul de pe Târnava Mare are în oferta sa educațională un număr de 130 de locuri. Dintre acestea, 100 locuri sunt la specializarea ,,Asistent medical generalist“, iar alte 30 locuri la specializarea ,,Asistent medical de farmacie“.
 
Certificate recunoscute internațional
 
Admiterea la Școala Postliceală Auxila Mediaș se va face pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu. Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti în aceste domenii, este acela că au șansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire. „Trebuie să spunem că certificatele eliberate la absolvire sunt recunoscute internaţional. Plata taxei de școlarizare se face în 12 rate și acordăm reducere la taxa de școlarizare persoanelor care au 30 de ani împliniți. În ceea ce privește practica de specialitate, aceasta se face în cabinete, farmacii, clinici și spitale. De asemenea, avem încheiate parteneriate de practică cu posibilitatea angajării la absolvire“, a explicat Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
 
Bază materială modernă



 
Școala Postliceală Auxila le oferă elevilor săi cabinete de nursing moderne, dotate de parteneri germani. De asemenea, aceasta dispune și de un cabinet farmacie, realizat cu sprijinul companiei Romgaz și a lanțului de farmacii Apotheka. Practic, prin intermediul acestor dotări, elevii pot efectua practica de specialitate la standarde internaționale și sunt mult mai bine pregătiți pentru cerințele pieței muncii din România și Germania. Practica de specialitate se face totodată la Spitalul Municipal Mediaș, la clinici și farmacii, precum și în Germania. Corpul profesoral este format din medici, farmaciști, profesori și asistenți medicali.
 
Proiect Erasmus+

 
Zece elevi ai Școlii Postliceale Auxila Mediaș s-au aflat luna trecută timp de două săptămâni în Germania. Aceștia au participat la un stagiu de practică, în cadrul unui proiect Erasmus +, intitulat „Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european“. Elevii au avut ocazia să își perfecționeze cunoștințele profesionale, dar și de comunicare în limba germană. ,,În perioada 14-30 iulie 2022, 10 elevi s-au aflat în Germania în cadrul proiectului Erasmus+, «Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european», proiect finanțat de Uniunea Europeană. În timpul petrecut în Germania la partenerul  BMS Pflege und Hilfsdienste GmbH, elevii și-au perfecționat cunoștințele profesionale prin dezvoltarea de competențe de cooperare la locul de muncă, dar și comunicare într-o limbă străină și anume limba germană. În toamna acestui an, cinci profesori de nursing de la școala noastră se vor afla tot aici timp de cinci zile pentru a-și îmbunătăți pregătirea profesională, practic să transmită apoi elevilor școlii noastre ceea ce vor învăța, modul de lucru german, sistemul de îngrijire nemțesc. În primul semestru al anului școlar viitor, alți zece elevi vor face deplasare în Germania, în cadrul celei de-a doua mobilități din proiect“, spune Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.

Zâmbet de copil
 
Școala Postliceală Auxila Mediaș derulează în perioada mai-decembrie proiectul intitulat ,,Zâmbet de copil“. Unitatea de învățământ medieșeană a câștigat un grant oferit de Fundația „Nouă ne pasă“. Obiectivul proiectului este promovarea igienei cavității bucale, iar publicul țintă este format din 425 elevi care învață în clasele primare la școli din mediul rural, în zona de nord a județului Sibiu. Activitățile se vor derula cu ajutorul unui medic stomatolog,  al cadrelor didactice și al voluntarilor din Școala Postliceală Auxila Mediaș. Elevii primesc periuțe și pastă de dinți, dar și materiale care să îi ajute să conștientizeze importanța igienei orale. ,,Proiectul are ca și scop promovarea igienei cavității bucale în școlile din mediul rural. Sunt cuprinși în proiect peste 400 elevi din zona de nord a județului Sibiu, profesori dar și elevi ai școlii noastre de la cele două specializări, Asistent medical generalist și Asistent medical de farmacie. Avem alături de noi și un medic stomatolog care ne însoțește în aceste deplasări și le explicăm copiilor care este importanța pentru sănătatea lor de a-și păstra cavitatea bucală curate. Copiii primesc informații, avem și o demonstrație practică cu etapele care trebuie urmate pentru a ne spăla corect pe dinți“, a explicat profesorul Lenuța Moldovan, coordonatorul proiectului.
 
Cortul Auxila

 
Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria Mediaș
, desfășoară pe parcursul acestei veri acțiuni de măsurare a stării de sănătate a populației. Astfel, elevii școlii, însoțiți de cadre didactice, măsoară gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea cetățenilor din cartierele orașului, dar și din satul aparținător Ighișu Nou. Acțiunea de voluntariat a demarat la jumătatea lunii mai și va continua până la finalul lunii septembrie, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 14:00-18:00. Cortul Auxila va fi prezent în toate cartierele orașului și în satul aparținător Ighișu Nou.
    Trimite prin e-mail