miercuri, 3 august 2022

Publicat la 8/03/2022 02:29:00 p.m. de

Campanie de donare de sânge

Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu și Spitalul Municipal Mediaș organizează, la sfârșitul acestei săptămâni, o nouă campanie de donare de sânge. Acțiunea se va desfășura sâmbătă începând cu ora 7:00 dimineața, la Policlinica Mediaș și este o continuare a celei organizate în luna mai în curtea Spitalului Municipal. 


Donarea de sânge și de componente sanguine facilitează o gamă largă de tratamente esențiale care, de multe ori, sunt vitale pentru viața pacienților.
„În continuare zeci de vieți se pierd zilnic din lipsa sângelui din unitățile spitalicești. Nevoia de sânge și de donatori în România este una reală și în continuare nebăgată în seamă. Sâmbătă, 6 august la Policlinica din Mediaș putem suplini această lipsă! Hai să donezi și tu! Ai doar de câștigat!“, este mesajul transmis de către organizatorii campaniei.

Toţi medieșenii care îndeplinesc condițiile pentru a fi donator sunt așteptați la Policlinica Mediaș. Orice donator trebuie să fie sănătos și să îndeplinească mai multe condiții. Astfel, acesta trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, iar greutatea peste 50 kilograme. De asemenea trebuie să nu fi suferit în ultimele luni intervenții stomatologice sau chirurgicale, să nu aibă/nu fi avut următoarele boli: hepatită de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii, iar femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală. 
    Trimite prin e-mail