miercuri, 31 august 2022

Publicat la 8/31/2022 01:26:00 p.m. de

Andreea Dragoman a luat medalii de toate culorile la Campionatele Balcanice

După aurul cu echipa României, Andreea Dragoman a reușit să ia argintul în proba de dublu feminin și bronzul în proba de simplu, la Campionatele Balcanice de la Sarajevo (Bosnia-Herțegovina).

foto arhivă: facebook/FRTM

Medieșeanca noastră a făcut parte dintr-un lot al României cu Adina Diaconu, Irina Ciobanu și Alina Zaharia. „Echipele de aur ale României, cea feminină și masculină, au dominat competiția care are loc în Sarajevo prin sportivii Adina Diaconu, Irina Ciobanu, Andreea Dragoman, Alina Zaharia, Hunor Szocs, Cristian Chirița, Iulian Chirița, Andrei Istrate și antrenorii Viorel Filimon și Ionuț Seni. La finalul primelor două zile, ambele echipe au avut un parcurs asemănător, cu clasarea pe primul loc în grupe și cu victorii pe linie pe tabloul principal, doar cu 3-0 și 3-1, până în finala probei. În meciul pentru medalia de aur, adversară a fost Turcia, atât la feminin, cât și la masculin, iar campionii noștri au fost la înălțime cu victorii clare: 3-0 la feminin și 3-1 la masculin. Felicitări! Hai, România!“, a transmis Federația Română de tenis de masă.

Finale românești

La dublu feminin, perechea Andreea Dragoman/Alina Zaharia a urcat până în finala competiției balcanice, după 3-1 cu H. Mesetovic/A. Zlotrg (Bosnia și Herțegovina), 3-0 cu D. Tsekoura/I. Gerasima (Grecia) și 3-2 în semifinala cu E. Harac/O. Yilmaz (Turcia). În ultimul act, la capătul unei partide spectaculoase și echilibrate, a cedat în fața compatrioatelor Irina Ciobanu/Adina Diaconu, scor 2-3

La simplu, Andreea Dragoman a fost eliminată în semifinale de Irina Ciobanu, scor 4-3, după ce trecuse rând pe rând de Viktoria Persova (Bulgaria) și Jelena Mrdjen (Bosnia și Herțegovina), scor 3-0 în grupe, apoi de Andjela Menger (Serbia), scor 4-0 în optimi, și de Ece Harac (Turcia), scor 4-2, în sferturi.

În cealaltă semifinală, Adina Diaconu a învins-o pe Alina Zaharia cu 4-1, pentru a ceda apoi, în finală, la învingătoarea Andreei, scor 3-4  

Toate rezultatele de la Campionatele Balcanice de tenis de masă 2022, AICI

    Trimite prin e-mail