joi, 14 iulie 2022

Publicat la 7/14/2022 04:10:00 p.m. de

Un nou început pentru FCH

FC Hermannstadt a intrat în febra partidei de debut în primul eșalon, redenumit de anul acesta SuperLiga României. Primul meci e programat mâine, pe Stadionul Gaz Metan, de la ora 18,30, cu CS Mioveni, exact echipa care o condamna la Liga 2 în urmă cu un sezon. 
 
 
Antrenorul Marius Măldărășanu, adus anul trecut la Sibiu pentru o revenire rapidă, se bazează pe un lot omogen, cu foarte puține noutăți față de cel care a muncit și s-a bucurat apoi de succes prin promovarea directă în elita fotbalului românesc. Toți jucătorii sunt apți de joc, astfel încât Măldărășeanu are o misiune dificilă în a găsi formula ideală pentru un debut cu dreptul în noul sezon. „Sunt fericit că această echipă a revenit rapid la nivel de primă ligă. Avem un meci cu o echipă foarte dificilă, o echipă foarte bine organizată, care are un antrenor foarte bun, pe Alex Pelici. Știm că echipele lui sunt foarte bine organizate din punct de vedere defensiv, pun accent pe tranziția pozitivă, pe contraatac și, bineînțeles, pe fazele fixe. Dar avem încredere că vom face un meci bun, ne dorim să luăm cele 3 puncte, pentru a avea moral bun pe acest început de campionat.“, a declarat Măldărășanu, în conferința de presă de dinaintea plecării spre Mediaș.
 
Luați „de sus“?
 
Lipsa unui buget generos, a transferurilor care să asigure dubluri pe unele posturi, a plasat echipa sibiană pe poziție de outsider în raport cu marea majoritate a grupărilor din SuperLigă. „Trebuie să fim serioși, suntem nou promovată și, înaintea țintarului, cam toți ne doreau pe noi. Cam toți se gândeau ce echipă ar prefera în prima etapă. Aceasta poate fi un plus pentru noi“, consideră Măldărășanu, în ideea că adversarele vor lua echipa sibiană de sus.
 
„Avem o echipă bună“
 
Măldărășanu spune că și-ar mai fi dorit câțiva jucători, însă chiar și așa FC Hermannstadt are o echipă bună. „Nu am făcut foarte multe transferuri, din diferite motive. Ne-am dorit jucători, ne dorim în continuare și mi-aș dori ca orice jucător care vine să vină cu plus, pentru că forța noastră este omogenitatea. Avem o echipă bună, cu foarte mulți jucători care au evoluat la acest nivel, dar trebuie dubluri pe posturi. La fundașii laterali nu avem dubluri, am mers și-n cantonament cu doi jucători tineri, de la echipa a 2-a. Atmosfera este însă foarte bună, punem accent pe forța grupului, pe omogenitate.“, arată Măldărășanu.
 
Și-ar dori un loc 9
 
În ceea ce privește obiectivul de îndeplinit în acest sezon, antrenorul sibienilor țintește evitarea retrogradării. „Sincer, mi-aș dori un loc 9. Cel puțin eu, personal. Nu spun că nu visez la mai mult, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că, dacă aș spune niște lucruri mari, aș pune o presiune în primul rând pe mine și, pe urmă, mai ales pe jucători.“, transmite antrenorul echipei sibiene. 
 
Victorie în ultimul amical
 
În ultimul amical, FC Hermannstadt a învins săptămâna trecută FC Brașov, la Sibiu, scor 2-0 (0-0). Golurile au fost marcate de Valentin Buhăcianu (‘17) și Silviu Balaure (‘60).
Marius Măldărășanu a început în formula Iliev – Al. Oroian, Bejan, I. Stoica, Opruț – Mino Sota, Biceanu, Alhassan, Balaure - Buhăcianu, Hora. Pe parcurs au mai intrat L. Niță, Gabriel Șerban, Bucuroiu, Issah, Hanzu, Al. Răuță și C. Popescu.
 
SuperLiga României
 
Programul primei etape cuprinde partidele:
Vineri 15 iulie - ora 18,30: Hermannstadt - Mioveni; ora 21,30: Universitatea Craiova - Sepsi; 
Sâmbătă 16 iulie - ora 18,30: FC Argeș - UTA; ora 21,30: CFR Cluj - Rapid;
Duminică 17 iulie - ora 18,30: Farul - U Craiova 1948; ora 21,30: FCSB - U Cluj;
Luni 18 iulie - ora 18,30: FC Botoșani - Chindia; ora 21,30: Petrolul - FC Voluntari.
    Trimite prin e-mail