miercuri, 15 iunie 2022

Publicat la 6/15/2022 04:55:00 p.m. de

Se reiau zborurile spre Malta de pe Aeroportul Cluj, după 2 ani! Ce alte rute se introduc vara aceasta?

 

Zborurile spre Malta de pe Aeroportul Cluj se reiau de miercuri, după o pauză de 2 ani cauzată de pandemia de COVID-19. Și alte rute spre destinații turistice se reiau din această vară.

Aeroportul Internațional Cluj anunță reluarea zborurilor regulate spre Malta, operate de compania aeriană Wizz Air, începând de miercuri, 15 iunie, după o pauză de aproximativ 2 ani.

Malta, insula situată în mijlocul Mării Mediterane, reprezintă un amalgam de istorie, tradiţii şi cosmopolitism. În anul 2019 peste 2,7 milioane de oameni au vizitat Malta, bucurându-se de peisajele spectaculoase, vegetaţia luxuriantă şi de mâncărurile tradiţionale.

Zborurile spre Malta, destinaţia mult aşteptată şi extrem de solicitată de pasageri sunt operarate de pe aeroportul clujean începând de astăzi, cu 2 frecvenţe pe săptămână, miercuri şi duminică, după următorul program:

Insulele-surori ale Maltei, Gozo si Comino, oferă un refugiu pitoresc, cu sate vechi, drumuri romantice şi vederi panoramice spectaculoase, fiind totodată un adevărat paradis pentru scufundători, pentru iubitorii de yachting, surfing şi drumeţii. Laguna albastra a insulei Comino, cu apa sa de culoare turcoaz şi plaja aurie, constituie ingredientul perfect pentru o vacanţă unică.

„Eforturile constante bazate pe profesionalism, viziune și excelență depuse de întreaga echipă a aeroportului, de creştere a conectivităţii regiunii, trebuie să continue pentru dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România. Noua destinaţie din anul 2022, Malta, va contribui, desigur, la recuperarea traficului aerian de dinainte de pandemie şi sperăm să fie un real succes”, a precizat Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al  Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj.

„Odată cu demararea zborurilor spre Malta, continuăm să aducem pe Aeroportul Internaţional Cluj cât mai multe oportunități de călătorie pentru pasageri şi implicit beneficii pentru întreaga regiune. Malta este o destinaţie încântătoare atât pentru o vacanţă cât şi pentru un city – break. Operatorul aerian Wizz Air demonstrează încă o dată opțiunea fermă de a dezvolta baza sa operațională de pe aeroportul clujean, deservind de-a lungul timpului milioane de pasageri transportaţi din şi către Cluj – Napoca, în întreaga lume”, a declarat Directorul General al Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo.

Zboruri spre noi destinații în perioada următoare

De la baza din Cluj-Napoca, compania aeriană Wizz Air oferă în prezent 35 de rute către 15 țări. De la începutul lunii iunie 2022, de pe Aeroportul Internaţional Cluj s-au reluat următoarele destinaţii Wizz Air: Creta-Chania (din 4 iunie), Liverpool şi Zakynthos (din 14 iunie), Malta (din 15 iunie).

În perioada imediat următoare, compania aeriană va opera şi zborurile spre Mykonos (din 16 iunie), Palma de Mallorca (din 18 iunie),  Nisa (din 4 august) precum şi cele 3 destinaţii noi programate de pe aeroportul clujean, respectiv: Corfu (din 1 august), Napoli şi Torino (din 3 august 2022). De asemenea, din toamna acestui an se vor relua şi zborurile spre Abu Dhabi, programate din 29 septembrie 2022.

„Vă reamintim că, în prezent, rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă peste 45 de rute interne şi internaţionale din aproximativ 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și peste 10 zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice”, potrivit reprezentanților aeroportului.

    Trimite prin e-mail