joi, 30 iunie 2022

Publicat la 6/30/2022 10:07:00 a.m. de

Promoția 2022 la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Festivitate de absolvire emoționantă

O nouă promoție de asistenți medicali generaliști și asistenți medicali de farmacie a terminat cu bine cursurile. La sfârșitul săptămânii trecute, absolvenții din acest an au luat parte la cursul festiv, unul presărat cu emoții, lacrimi și momente de bucurie. Tot la sfârșitul săptămânii trecute, Școala Postliceală Auxila Mediaș a organizat și Balul bobocilor, atât pentru elevii din anul I, cât și pentru cei din anul II.
 
 
Absolvenţii promoţiei 2022 de la Şcoala Postliceală Auxila Mediaș și-au luat la revedere de la cursuri, profesori și colegi. Festivitatea de absolvire a avut loc pe terasa Hotelului Binder Bubi, în prezenţa directorului Unității de Asistență Medico-Socială, Ioana Vaso, a managerului Spitalului Municipal Mediaș, Gheorghe Nicorici, a lui Jurgen Debus și Ute Schaufler, președintele, respectiv vicepreședintele Auxila Akademie Germania, a cadrelor didactice și a altor invitați.
 
Premii pentru absolvenți
 
Cei 90 de absolvenți ai promoției 2022, de la specializările asistent medical generalist și asistent medical de farmacie, au avut parte de momente emoționante. Șef de promoție în acest an a fost Elena Mădălina Boieșan. Un moment deosebit în cadrul festivității a fost conferirea unei diplome de excelență pentru Ștefania Elena Zoltan, care a fost desemnată cel mai sufletist absolvent. Cei 90 de elevi de la specializările oferite de Auxila au răspuns prezent pentru ultima oară și au depus jurământul. 
A fost un moment emoționant de-a dreptul, pentru că din anul 2019 nu am mai avut cursul festiv în forma aceasta, cu atât de mulți invitați, cu părinți, elevi din anul I și II, absolvenți care deja lucrează ca și asistenți medicali generaliști sau asistenți medicali de farmacie. A fost promoția cea mai văduvită de instruirea practică, trebuie să recunoaștem acest lucru, dar atât cât am putut - și spun că am putut destul de bine -, am compensat practica în cabinetele de nursing de la școală, bine dotate și în cabinetul de farmacie“, a explicat Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
Balul bobocilor Auxila 2022
 
După o pauză de doi ani, cauzată de pandemia de coronavirus, duminică după-amiază a fost organizat acest eveniment de tradiție atât pentru elevii din anul I, cât și pentru cei din anul II. Au participat în total opt perechi, trei perechi la anul I și cinci perechi la anul II, care au participat la o serie de probe pregătite de organizatori. În urma deliberării juriului, Miss și Mister la anul I au fost desemnați Anita Loghin și Sebastian Ogrean. La anul II, titlurile de Miss și Mister au fost câștigate de Roxana Gheorghiță și Stephane Ricci. Cei patru câștigători ai titlurilor de Miss și Mister, dar și încă doi elevi cu rezultate foarte bune la învățătură din anul I, respectiv anul II, au câștigat câte o excursie all-inclusive în Germania. Premiile au fost oferite de Auxila Akademie Germania. De asemenea, toți participanții au primit premii oferite de sponsorii evenimentului. 
„Ne bucurăm că după o pauză de doi ani, datorată pandemiei de coronavirus, ne-am reîntâlnit la Balul bobocilor Școala Postliceală Auxila. Condiții speciale, an special, premii speciale. Am recuperat și timpul pierdut și astfel am desfășurat în paralel concursul și pentru anul II și pentru anul I“, mai spune Viorel Pasc.













 

    Trimite prin e-mail