marți, 7 iunie 2022

Publicat la 6/07/2022 12:24:00 p.m. de

Orașul Dumbrăveni prinde viață cu fonduri europene

Zona centrală a orașului Dumbrăveni primește o nouă înfățișare, după 3 decenii de la ultima reabilitare. Proiectul finanțat cu fonduri europene a intrat în faza de execuție. 

„Zona centrală a orașului nu a mai fost reabilitată de mai bine de 30 ani. Prin acest proiect, vor fi evidențiate punctele turistice din oraș și va crește calitatea spațiilor publice urbane. Dorim o dezvoltare echilibrată a orașului Dumbrăveni, vrem să devină mai atractiv atât pentru turiști, cât și pentru investitori. Modernizarea zonei centrale este un pas important pentru atingerea acestui obiectiv”, explică primarul Emil Dârloșan.

Primăria condusă de Emil Dârloșan a obținut peste 8,5 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea centrului orașului, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

Proiectul vizează amenajarea mai multor zone care să satisfacă toate categoriile de
vârstă. Vor fi realizate mai multe sectoare: de odihnă, zone pentru mișcare și plimbări cu bicicleta, trotineta sau rolele, un sector pentru copii și o zonă cu spații verzi. Aleile, construite din piatră cubică, au fost trasate astfel încât să fluidizeze circulația și să excludă orice pericol pentru pietoni.
 
Vegetația ocupă un loc și un spațiu important în noua înfățișare a centrului orașului. Aleile vor fi străjuite de 41 de castani, 16 tei și 17 meri ornamentali, iar gazonul va ocupa o suprafață de 12.810 mp.
 
Proiectul include și: refacerea rețelei stradale carosabile din piatră, precum și a trotuarelor perimetrale; amplasarea stâlpilor de iluminat în parc; amplasarea a 60 de bănci, a 40 de coșuri de gunoi și a unei cișmele. De asemenea, vor fi create locuri de parcare în zona instituțiilor publice, a centrelor comerciale, turistice și a școlilor.
Foarte important este faptul că rețeaua de apă va fi refăcută în totalitate, iar cablurile electrice de pe stâlpi vor dispărea din zona centrală. Rețeaua electrică supraterană va fi înlocuită cu o rețea subterană, cu sistem de tragere prin cabluri.
 
Al doilea proiect mare al administrației conduse de Emil Dârloșan este înființarea unui centru de zi, după ample lucrări de reabilitare și modernizare la clădirea situată între Biserica Armenească și Castelul Apafi. Investiția se ridică la peste 9,5 milioane de lei și este asigurată din fonduri europene.
    Trimite prin e-mail