luni, 9 mai 2022

Publicat la 5/09/2022 08:20:00 p.m. de

Thellmann: „Trebuie să fim uniți, solidari și să apărăm ce au câștigat pentru noi bunicii noștri - pacea și normalitatea“

Deputatul liberal medieșean Christine Thellmann a participat astăzi la ceremonia militară de la Cercul Militar Sibiu organizată cu prilejul zilelor de 9 și 10 mai. A depus o coroană de flori în memoria eroilor căzuți pentru patrie. Totodată a transmis un mesaj de Ziua Europei.


„9 mai - ziua speranței, a păcii și umanității
Am participat astăzi, la invitația garnizoanei Sibiu, la ceremonia de depuneri de coroane și jerbe de flori, la Monumentul “Ostașului din toate timpurile” din fața Cercului Militar.
Pentru întreaga lume, 9 mai a simbolizat aproape 8 decenii, sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Fapt istoric care a pus bazele Uniunii Europene, 5 ani mai târziu. O uniune de state libere și democratice care a adus prosperitatea și pacea pe vechiul continent, pentru milioane de cetățeni.
Pentru noi, românii, această zi este și Ziua Independenței de Stat. În această zi, (re)învățăm, de fiecare dată, lecția demnității, umanității, sacrificiului și iubirii de patrie și neam. Mai avem puțini veterani printre noi. De aceea, poveștile lor sunt atât de importante pentru noi.
În urmă cu două luni, credeam că generația noastră va ști ce înseamnă război doar din cărți și din filme. Dar realitatea ne-a arătat că nimic nu durează veșnic. Lecția pe care o învățăm în aceste zile este că trebuie să fim uniți, solidari și să apărăm ce au câștigat pentru noi bunicii noștri - pacea și normalitatea.
La Mulți Ani, Europa!
La Mulți Ani, România!“



    Trimite prin e-mail