joi, 26 mai 2022

Publicat la 5/26/2022 07:21:00 p.m. de

Premieră. Cele trei spitale aflate în subordinea CJ primesc finanțare de 4,5 milioane lei de la Primăria Sibiu

În premieră, cele trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu primesc finanțare de la Primăria Municipiului Sibiu, prin intermediul Agendei de Sănătate, în valoare totală de 4,5 milioane lei.


Cumulat, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu au depus spre finanțare un număr de 6 proiecte extrem de necesare pentru a continua și a îmbunătăți investițiile începute de Consiliul Județean Sibiu.

Inițiativa realizării Agendei de Sănătate în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu aparține grupului PNL din Consiliul Local, al cărui lider este Adrian Bibu.

Proiectele, cu sumele alocate, au fost aprobate în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Sibiu din data de 26 mai 2022.

“Agenda de Sănătate prin care Primăria Municipiului Sibiu va finanța proiecte cu impact pentru comunitate în cele mai importante spitale din județ este dovada faptului că este posibil ca autoritățile să deruleze parteneriate în folosul cetățeanului. Doresc să mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați, pornind de la colegii mei din cadrul partidului, până la doamna primar Astrid Fodor, pentru deschidere și mai ales pentru responsabilitate, deoarece prin toate proiectele depuse de spitalele noastre vom aduce un plus de valoare actului medical. În momentul de față avem șantiere deschise în toate spitalele, însă am decis să folosim toate posibilitățile de finanțare care ar putea să sprijine și mai mult activitatea medicală. Acest parteneriat este un prim pas în ceea ce privește investiția în sănătate, urmând ca acesta să continue și pe proiectul Noului Spital Județean, unde Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu aflat în subordinea Primăriei Sibiu, va deține un corp nou, special dedicat”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a obținut finanțare pentru 4 proiecte, în valoare totală de 2.714.728 lei:

 • Lucrări de modernizare – Bloc Operator (săli de Operație, Chirurgie) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu – 1 milion lei
 • Lucrări de reparații-alimentare fluide medicale în vederea înființării Unității de Supraveghere și Tratament al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu – 1 milion lei
 • Lucrări de reparații-instalații electrice pentru Unitatea de Supraveghere și Tratament al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu – 605,46 lei
 • Lucrări de reparațiifinisaje interioare Secția Dermatovenerice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu – 122,54 lei


Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Dr.Gheorghe Preda” Sibiu a solicitat finanțare pentru un proiect care vizează o serie de investiții în infrastructura spitalului în vederea creșterii gradului de siguranță, a condițiilor spitalicești și a capacității de diagnosticare, în valoare de 1 milion lei. Cu aceste fonduri, se vor realiza două modernizări și două dotări, după cum urmează:

 • Modernizare Secției Psihiatrie V, prin înlocuirea pavimentelor
 • Modernizarea rețele electrice pentru realizare branșament electric nou
 • Dotarea cu echipament de stimulare magnetică repetitivă
 • Dotarea cu aparatură medicală a noii camere de gardă

Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) a aplicat în vederea finanțării prin Agenda de Sănătate  pentru proiectul ”Creșterea calității actului medical și asigurarea siguranței pacienților în cadrul Spitalului de Pneumoftizilogie Sibiu”, în valoare de 785.272 lei. În cadrul acestui proiect se vor realiza următoarele investiții:

 • Realizare coloană oxigen medical și instalație oxigen medical cu prize de oxigen – 210.000 lei
 • Achiziționarea unui echipament radiologic mobil – 510.000 lei
 • Dotarea cu un sistem de monitorizare și alarmă a concentrației de oxigen – 65.272 lei

 Cele trei unități medicale trebuie să finalizeze aceste investiții, respectiv dotări, până la sfârșitul lunii decembrie 2022.

    Trimite prin e-mail