luni, 9 mai 2022

Publicat la 5/09/2022 08:37:00 p.m. de

Mesajul senatorului Nicolae Neagu de Ziua Europei

Senatorul liberal Nicolae Neagu a transmis un mesaj de Ziua Europei în care arată că apartenența la organisme recunoscute internațional, unite prin viziune și valori comune înseamnă solidaritate, siguranță, sprijin și garantarea securității naționale pentru fiecăre stat membru.

 
„Sărbătorim astăzi Ziua Europei, într-un context internațional sumbru datorat evenimentelor provocate de atacurile rusești începute pe 24 februarie 2022. Ceea ce ne gândeam că nu va mai fi vreodată posibil într-o lume modernă și civilizată, din păcate ne afectează și ne întristează pe toți cei care am devenit martori ai unui război localizat nu foarte departe de, lumea civilizată în care trăim.
Astăzi apartenența la organisme recunoscute internațional, unite prin viziune și valori comune înseamnă solidaritate, siguranță, sprijin și garantarea securității naționale pentru fiecăre stat membru.
Realizăm, mai mult ca oricând, adevărul rostit de unul din părinții fondatori ai Uniunii Europene, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman care declara la data de 9 mai 1950: „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporționale cu pericolele care o amenință“.
Aceste cuvinte sunt astăzi întipărite în gândul fiecărui lider european care face apel la maturitate politică și îndeamnă Rusia să înceteze de îndată bombardamentele și asediile din Ucraina.
Restabilirea păcii la nivel mondial va fi posibilă doar printr-un efort comun, proporțional cu pericolul care o amenință: un nou război. 
Suntem datori să sprijinim cu tot ce ne stă în putință restabilirea păcii la nivel mondial, nu doar ca o datorie morală față de cei care au pus bazele unei lumi moderne prin sacrificiul lor suprem, ci și, față de cei cărora le vom lasă moștenire, ceea ce clădim azi împreună în comunitatea europeană unită. Indiferent că vorbim de  valori, cultură, patrimoniu, tradiții sau datini moștenite din generație în generație, toate au o valoare istorică incomensurabilă pentru trecutul și viitorul Uniunii Europene.
La mulți ani, Europa!“, a transmis senatorul liberal Nicolae Neagu.
    Trimite prin e-mail