miercuri, 4 mai 2022

Publicat la 5/04/2022 05:03:00 p.m. de

Georgeta Roman, mențiune la Olimpiada de Religie Ortodoxă

Reprezentanta Mediașului la Olimpiada de Religie Ortodoxă a obținut prima mențiune în concursul desfășurat la finalul săptămânii trecute la Sibiu. 


Elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Școala Națională de Gaz”, Georgeta Roman a primit nota 9,20, fiind devansată de doar trei elevi, din Alba Iulia (nota 10), Slatina (nota 9,70) și Iași (nota 9,40). Performanța e notabilă, în condițiile în care a concurat cu alți 35 de elevi, cei mai valoroși din țară la această materie. „Felicitări Georgeta pentru rezultatul obținut, părinților pentru susținere și profesorilor pentru implicare și profesionalism!“, a transmis Colegiul „Școala Națională de Gaz“ Mediaș.

Georgeta Roman a reprezentat orașul Mediaș alături de alți trei elevi din județul Sibiu. La clasele a IX-a, am terminat pe locul 33, la a XI-a pe locul 6, iar la clasa a X-a, Cristian Vaida de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr“ Sibiu a obținut locul I, cu nota 10.

foto: Mitropolia Ardealului

La Olimpiada desfășurată la Sibiu au participat 165 de elevi, însoțiți de 42 de profesori, din toate colțurile țării. Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, 30 aprilie, iar duminică, 1 mai, elevii şi profesorii s-au rugat împreună la Sfânta Liturghie săvârşită la Catedrala Mitropolitană, înainte de a pleca spre casele lor.

Instituțiile partenere ale acestui eveniment au fost Consiliul Județean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Complexul Național Muzeal „Astra” și Muzeul Național Brukenthal.

    Trimite prin e-mail