joi, 5 mai 2022

Publicat la 5/05/2022 11:21:00 a.m. de

CSEI Mediaș va fi reabilitat și modernizat cu fonduri europene

Zilele trecute a fost semnat contractul pentru elaborarea documentațiilor tehnice, asistență tehnică și execuție lucrări la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mediaș. Investiția depășește 3,5 milioane lei și va fi implementată în decurs de 18 luni. Vor fi executate lucrări pentru refacerea instalației de apă-canal, a celei termice și electrice, înlocuire pardoseli, finisaje interioare, recompartimentări. Clădirea principală, unde copiii își petrec cel mai mult timp, va fi izolată termic, iar curtea va fi modernizată cu gazon și pavaj tactil pentru persoanele cu dizabilități vizuale.
 
 
Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul pentru elaborarea documentațiilor tehnice, asistență tehnică și execuție lucrări în vederea modernizării și reabilitării Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Mediaș, una dintre cele cinci unități de învățământ special aflate în subordine. În urma finalizării acestei investiții, cei 122 de elevi din municipiul Mediaș și din localitățile limitrofe vor învăța în spații modernizate, adaptate pentru nevoile lor speciale. 
„Confortul spațiului în care lucrezi este de cele mai multe ori asociat cu performanța. De aceea, mă bucur să dăm startul unei investiții care va aduce numai beneficii, copiii și cadrele didactice se vor putea bucura de un spațiu prietenos, activitățile educative vor fi mult mai atractive pentru copii și deopotrivă, costurile aferente utilităților vor fi mai scăzute datorită eficientizării energetice a clădirii”, a precizat Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu.
5 ani garanție
 
Contractul a fost semnat cu asocierea de firme SC Tera Com SRL și SC Artifex Engineering SRL, oferta acestora fiind singura depusă în cadrul procedurii de licitație publică. Valoarea totală a contractului este de 3,58 milioane de lei fără TVA. Durata contractului este de 18 luni, la care se adaugă o perioadă de garanție pentru lucrări de 60 de luni. În prima etapă se vor elabora documentațiile tehnice, urmând ca în termen de 12 luni de la emiterea ordinului de începere, constructorul să execute lucrările pentru reabilitarea și modernizarea a două corpuri de clădire dintre cele trei existente. Este vorba de clădirea unde funcționează unitatea de învățământ special și în care se desfășoară activitățile didactice și programele de terapie, precum și de clădirea unde este amenajată sala de sport. 
 
Ce prevede contractul?
 
Vor fi executate lucrări pentru refacerea instalației de apă-canal, a celei termice și electrice, înlocuire pardoseli, finisaje interioare, recompartimentări. Clădirea principală va fi izolată termic, iar curtea va fi modernizată cu gazon și pavaj tactil pentru persoanele cu dizabilități vizuale. La sfârșitul lucrărilor, tot în cadrul acestui proiect, Centrul Școlar va fi dotat cu echipamente IT, mobilier pentru sălile de clasă, precum și cu echipamente medicale de mici dimensiuni pentru cabinetul medical precum termometru, tensiometru sau glucometru. Investiția se realizează în cadrul proiectului „Reabilitare, modernizare și dotare a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Mediaș”, pentru care Consiliul Județean Sibiu a atras fonduri europene, prin Programului Operațional Regional 2014 – 2020.
    Trimite prin e-mail