miercuri, 25 mai 2022

Publicat la 5/25/2022 11:08:00 a.m. de

Concert de marimba la Mediaș

Marimbafonista Irina Rădulescu a ales Mediașul pentru a începe Turneul național „Marimba - The Journey“. Concertul are loc în Biserica Evanghelică “Sf. Margareta”,miercuri 1 iunie, de la ora 19. Intrarea este liberă.

 
„Desfășurat în perioada 1 - 18 iunie 2022, turneul  “Marimba - The Journey” va oferi publicului  din Mediaș, Bistrița, Sibiu, Brașov, Pitești, Timișoara, Sinaia și București întâlnirea cu marimba, unul dintre cele mai fascinante și totodată prea puțin cunoscute instrumente.
 
Irina Rădulescu, singurul artist român din generația tânără dedicat acestui instrument, va explora sonoritățile magice ale marimbei solo, într-un program alcătuit din lucrări semnate de compozitori consacrați în spațiul internațional precum Keiko Abe, Gene Koshinski, Jovan Nebojsa Zivkovic, Anna Ignatowicz-Glinska sau John Psathas, dar și lucrări dedicate acestui eveniment de către trei compozitori români tineri: Sebastian Androne-Nakanishi, Andrei Petrache și George Păiș.
 
Irina Rădulescu este un artist neobosit, dedicat percuției și în special marimbei, instrument ce deja a consacrat-o, atât ca solistă, cât și în diferite ansambluri camerale și ca membru al orchestrelor simfonice din România. Laureată a mai multor competiții internaționale, Irina Rădulescu a primit în anul 2018 diploma și bursa de excelență pentru întreaga activitate - din partea Universității Naționale de Muzică București. Cu o prezență scenică și o maturitate artistică cuceritoare, Irina Rădulescu este invitată la festivaluri prestigioase de muzică cultă contemporană, ca solistă și membră a duo-ului PERCUSSIONescu, singura formație camerală de percuție din România, axată pe instrumente melodice de percuție, respectiv marimba și vibrafonul.
 
Datele turneului:
 
1 Iunie, ora 19:00 - Mediaș, Biserica Evanghelică “Sf. Margareta”
2 Iunie, ora 19:00 - Bistrița, Palatul Culturii
3 Iunie, ora 19:00 -  Sibiu,  Biblioteca Astra
4 Iunie, ora 19:00 - Brașov, Sala Patria
10 Iunie, ora 19:00 - Pitești, Centrul Multifuncțional
16 Iunie, ora 19:00 - Timișoara, Sinagoga
17 Iunie, ora 19:00 - Sinaia, Casino
18 Iunie, ora 19:00 - București, Teatrul Odeon (Sala Studio)
 
Organizator al turneului: Asociația “Cultură prin Muzică”
Un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)
Partener principal: UCIMR (Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România)
Parteneri culturali: Forumul Democrat al Germanilor din România, Primăria Municipiului Mediaș, Societatea de Concerte Bistrița, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica Brașov, Filarmonica Pitești, Filarmonica “Banatul” Timișoara, Primăria Sinaia, Teatrul Odeon.“, se arată într/un comunicat de presă transmis de organizatorul evenimentului.
    Trimite prin e-mail