joi, 5 mai 2022

Publicat la 5/05/2022 02:09:00 p.m. de

„Mediașul salvează vieți“. Campanie de donare de sânge

Un medieșean a fost la un pas să-și piardă soția din cauza lipsei sângelui din unitățile spitalicești. Bucuria nașterii unui copii s-a transformat în panică și emoții. A decis să facă ceva, pentru ca nimeni să nu mai treacă prin așa ceva. A lansat o provocare medieșenilor să participe la CAMPANIA DE DONARE DE SÂNGE „Mediașul salvează vieți“ organizată sâmbătă 14 mai, de la ora 9, la Spitalul Municipal Mediaș (la poarta spitalului).

 
„Soția mea, Diana a trecut în urma cu 2 săptămâni printr-o operație de cezariană urmată de o hemoragie abundentă care a necesitat transfuzie masivă de sânge. La Mediaș erau doar 4 unități de sânge și a fost nevoie să se aducă de la Sibiu încă 4 unități de sânge și 6 de plasmă. A plecat cu SMURD stabilă, dar inconștientă, spre ATI Sibiu, unde a fost nevoie de  transfuzie încă o zi cu sânge și plasmă, dar mai ales de trombocite, care nu se găsesc în Spitalul din Mediaș. Cu ajutorul Domnului ea este acasă acum!
Au fost prieteni care au mers la Sibiu să doneze de urgență, dar am înțeles nevoia mare de sânge care este în sistemul nostru de sănătate. Sângele nu se poate produce, se poate doar dona.
Sunt mult oameni care pierd lupta cu viața din lipsă de sânge!
Împreună cu Centrul de Transfuzii Sanguine din Sibiu, Spitalu Municipal Mediaș și Bogdan Custură organizăm o campanie de donare de sânge Sâmbătă în 14.05.2020 la Spitalul Municipal.
Mulțumim tuturor celor care se implică, Donează sânge și astfel salvează vieți!
Dumnezeu să vă binecuvânteze!“, arată Robert Prejban, unul dintre cei doi organizatori.

În România sunt amânate operații esențiale din cauza lipsei de sânge din spitale, chiar și cele mai mari spitale din România amână aproape zilnic câte două intervenții.
Familiile pacienților fac apel la rude, prieteni și ONG-uri pentru donații de sânge specifice, dedicate unui anumit pacient.
Donează și tu! Fă diferența între viață și moarte!
Sâmbătă 14 Mai, de la ora 09:00, la Spitalul Municipal Mediaș (la poarta spitalului).


CAMPANIE DE DONARE DE SÂNGE organizată împreună cu Centrul de transfuzie sanguina SIBIU

 
Această campanie pentru donarea de sânge este inițiată de către un soț care era pe cale să își piardă soția din lipsa sângelui din unitățile spitalicești.
Nevoia de sânge și de donatori în România este una reală și de multe ori nebăgată în seamă.
Spitalul Municipal Mediaș ne va pune la dispoziție paturi astfel încât să nu așteptăm foarte mult.
Hai să donezi și tu! Ai doar de câștigat!
“, transmit organizatorii evenimentului Mediașul salvează vieți.
    Trimite prin e-mail