joi, 14 aprilie 2022

Publicat la 4/14/2022 02:14:00 p.m. de

Statuia lui Ștefan cel Mare a fost dezvelită astăzi la Copșa Mică (FOTO – VIDEO)

 

Astăzi la Copșa Mică a fost inaugurată Piațeta Ștefan Vodă, iar cu această ocazie a fost dezvelită și o statuie a domnitorului Ștefan cel Mare.

La evenimentul de astăzi, pe lângă primarul orașului Copșa Mică Daniel Tudor Mihalache, a participat și o delegație din orașul Ștefan Vodă din Republica Moldova în frunte cu primarul localității, Cociu Ladislav Mihail. A fost prezentă și Christine Thellmann, deputat PNL de Mediaș.

Copșa Mică și orașul Ștefan Vodă sunt înfrățite de mai mulți ani.

Festivitatea a debutat cu intonarea Imnurilor de Stat ale României și Republicii Moldova.

În discursul său, primarul orașului Copșa Mică, Daniel Tudor Mihalache a subliniat că într-o lume care își uită și își neglijează valorile, este important să nu uităm istoria națională și reprezentanții ei de seamă.

Primarul din Ștefan Vodă a ținut să mulțumească edililor din Copșa Mică pentru gradul mare de implicare pe care l-au avut în ajutorarea refugiaților din Ucraina, mai ales că orașul moldovean se află la doar 5 kilometri de granița ucraineană.


După momentul festiv al dezvelirii statuii, aceasta a fost sfințită de un sobor format din doi preoți din Copșa Mică și unul din Ștefan Vodă.


Despre importanța artistică a statuii dezvelite astăzi au vorbit criticul de artă Olimpia Tudoran Ciungan și autorul lucrării, Ioan Cândea.

    

    Trimite prin e-mail