vineri, 29 aprilie 2022

Publicat la 4/29/2022 02:02:00 p.m. de

Petrecere de 1 Mai

 Maialul va fi organizat din nou în municipiul de pe Târnava Mare, după o întrerupere de doi ani, cauzată de pandemia de coronavirus.

Primăria municipiului de pe Târnava Mare organizează o manifestare dedicată tuturor medieșenilor. Maialul se va desfăşura în data de 1 mai, începând cu ora 11.00, în zona barajului de la Ighişu Nou.

Ingredientele distracției

„Voia bună, cântecul și jocul popular vor anima și în acest an serbarea câmpenească Maial, un eveniment folcloric de excepție, organizat de Primăria municipiului Mediaș, la Barajul Ighiș, cu prilejul zilei de 1 Mai. Cu acest prilej, interpreți consacrați de muzică populară, alături de ansambluri, grupuri folclorice și artiști locali, vor încânta publicul prezent și vor întreține atmosfera de petrecere și bună dispoziție”, spune Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.

Bere, mici, muzică bună, chef de distracţie, precum și vremea care se anunță frumoasă şi călduroasă vor fi ingredientele evenimentului organizat la Mediaș de 1 Mai.

Program artistic

Ca și în anii anteriori, medieşenii care vor veni să petreacă împreună această zi la Barajul de la Ighişu Nou vor avea parte de un program artistic bogat. Pe scena special amenajată vor urca artişti de renume ai muzicii populare româneşti. Vor susține recitaluri Sava Negrean Brudașcu, Mihaela și Ciprian Istrate, Mioara Velicu, Ion Dordoi, Mirela Mănescu, Ovidiu Furnea, Bogdan Toma, Angela Rusu, Ovidiu Homorodean, Ina Ioana Todoran, Aurica Bacea, Dan Filuț Tabără, Diana și Bianca Crețu, Costel Popa, Aurelian Suciu, Emilia Muntean și Cosmina Fulea. Vor participa la eveniment și Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul”, Grupul vocal „Cununa Blăjelului”, Grupul instrumental „Ceterașii de pe câmpie”, Clubul Copiilor Mediaș, dar și ansamblurile de dansuri populare „Târnavele” și „Muguri de pe Târnave” din Mediaș. 

    Trimite prin e-mail