luni, 11 aprilie 2022

Publicat la 4/11/2022 04:38:00 p.m. de

Nou transport umanitar pentru refugiații ucraineni

 

Primăria Copșa Mică a trimis în ursul nopții de vineri, 8 aprilie un nou transport umanitar spre zonele de graniță cu Ucraina.Transportul a fost compus din donațiile colectate în decurs de o lună și produsele achiziționate din banii strânși în urma celor două concerte umanitare organizate de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Copșa Mică.„Vineri noapte (8 aprilie 2022) angajaţii de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei oraşului Copşa Mică au plecat cu un nou transport umanitar spre zonele de graniţă cu Ucraina, pentru a duce ajutoare centrelor de refugiaţi din zonă. De data aceasta cantitatea de ajutoare fiind de peste 2 tone (1,5 tone de alimente şi 0,5 tone produse de igienă şi strictă necesitate) transportul s-a organizat cu două microbuze: unul personal al lui Benkò Sandor şi un microbuz al Service-ului SO AutoImpex SRL Mediaş pus la dispoziţie de patroni cu combustibilul inclus. Transportul este compus din donaţiile colectate în decurs de o lună şi produsele achiziţionate din banii strânşi în urma celor două concerte umanitare organizate de D.A.S. Copşa Mică.Se cuvine să amintim acum câţiva din cei care au donat pentru acest transport produse sau bani:

- Asociaţia Maria (condusă de fam. Draser) – 5.000 lei

- Asociaţia Primeşte şi Dăruieşte – 30 kg de dulciuri

- Dl Boica Sorin, prin Depozitul de “Fapte bune pentru toţi” - alimente

- Depozitul Zacaria Industrial Parks din Sibiu – produse ptr bebeluşi

- Zenit Company SRL Mediaş – pâine

- Simona Todirel şi Ioana Muntean – lapte praf şi plapume bebeluşi

- SO Auto Impex SRL Mediaş – asigurarea unui microbuz cu combustibil ptr transportul umanitar

- SC Nizagam SRL (Pişti) – haine şi obiecte de igiena corporală

- Magazin Globus-Med prin dna Luminiţa Răvăşan – jucării şi rechizite

- Dna Rodica Constantinescu cu prietenii – alimente

- Dl Oniga Florin, medic stomatolog – donaţii financiare şi face parte din echipa de transport ca şi voluntar

- Dna Rhea Dragomir – colaborator

şi mulţi alţi oameni inimoşi pe care nu mai avem loc să îi menţionăm acum şi care au răspuns prezent la această acţiune umanitară.

Reamintim din nou echipa care participă ca şi voluntari la acest transport: angajaţii D.A.S. Copşa Mică: Benkò Sandor, Raluca Mihai, Luciana Lucaci (împreună cu soţul care este şoferul microbuzului 2) şi dl doctor stomatolog Oniga Florin; le mulţumim pentru implicare şi pentru că şi-au sacrificat din timpul liber pentru a participa la această acţiune umanitară.După cum am mai spus şi în alte postări refugiaţii au nevoie de ajutor constant, războiul din Ucraina nu s-a încheiat, sosesc zilnic refugiaţi care fug din calea morţii, din calea unor cotropitori care distrug sate şi oraşe lăsând în urmă sute de cadavre, aceşti refugiaţi au nevoie de hrană, adăpost, haine şi compasiune umană. Faptele bune şi actele de caritate ar trebui să ne definească pe noi toţi ca şi oameni, nu putem sta spectatori pasivi în faţa televizoarelor şi a buletinelor de ştiri fără să nu încercăm, fiecare după posibilităţi, să facem ceva pentru mamele şi copiii care au pierdut tot şi caută adăpost în ţara noastră. Un like pe paginile de socializare nu este destul, dacă simţi că poţi şi vrei să faci mai mult implică-te şi tu, participă la această mare acţiune umanitară şi ajută cu ce poţi, împreună suntem mai puternici: "Fiecare dăruiește ce are în suflet!", au transmis reprezentanții Primăriei Copșa Mică pe pagina de Facebook a instituției.

    Trimite prin e-mail