duminică, 3 aprilie 2022

Publicat la 4/03/2022 10:29:00 a.m. de

Nicolae Neagu: „Reducerea dependenței energetice față de Rusia este absolut necesară“

Ținând cont de actualul context de securitate este limpede faptul că măsurile pentru reducerea dependenței energetice față de Rusia sunt absolut necesare, apreciază, de la tribuna parlamentului, senatorul liberal Nicolae Neagu.


„Demersurile necesare pentru a reduce dependența energetică față de Rusia sunt susținute și întreprinse constant de  Președintele Klaus Iohannis împreună cu  premierul României Nicolae Ciucă și ministrul PNL al Energiei - Virgil Popescu fiind luate până acum măsuri importante privind asigurarea independenței energetice a României.

- România va putea beneficia începând din toamnă de alimentare cu gaz lichefiat prin conducta dintre Bulgaria și Grecia.

- Compania Black Sea Oil&Gas a început deja exploatarea gazelor din Marea Neagră și vom avea începând de anul acesta un miliard de metri cubi de gaze în plus.

- Începând din 2023 compania Romgaz va începe exploatarea zăcământului din Caragele- Buzău, estimat la 30 miliarde metri cubi, fiind cel mai mare zăcământ pe uscat de gaze naturale descoperit în ultimii 30 de ani în țara noastră.

- Romgaz anunță că în scurt timp se va finaliza preluarea perimetrului Neptun Deep din Marea Neagră – estimat la 42-84 de miliarde de metri cubi - de la Exxon, astfel încât din anul 2026 să înceapă exploatarea în această zonă.

Ca urmare a acordului încheiat recent cu UE, Statele Unite ale Americii vor suplimenta livrările de gaz natural lichefiat către statele europene cu cel puțin 15 miliarde metri cubi“, transmite senatorul sibian Nicolae Neagu.

    Trimite prin e-mail