sâmbătă, 30 aprilie 2022

Publicat la 4/30/2022 08:46:00 a.m. de

Medieșeancă la Olimpiada națională de religie

Medieșeanca Georgeta Roman, elevă în clasa a XII-a la Colegiul „Școala Națională de Gaz”, participă în aceste zile la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă. Reprezintă județul Sibiu, alături de trei colegi din Sibiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai, Sibiul găzduiește Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă, secțiunea liceu, eveniment organizat de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, cu susținerea Arhiepiscopiei Sibiului. Participă 165 de elevi, însoțiți de 42 de profesori, din toate colțurile țării. Deschiderea festivă a avut loc miercuri seara, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Instituțiile partenere ale acestui eveniment sunt Consiliul Județean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Complexul Național Muzeal „Astra” și Muzeul Național Brukenthal.

„Este o onoare pentru noi să fim gazdele participanților la etapa națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă, clasele IX – XII. Tuturor elevilor olimpici la Religie care vor fi prezenți la Sibiu, le urez mult succes, iar rezultatele lor să fie pe măsura muncii depuse. Ne dorim ca această competiție la care vor participa să reprezinte un moment de adevărată bucurie, de îmbogățire intelectuală și duhovnicească”, a transmis profesorul Emilian-Marius Novac, inspector școlar general al ISJ Sibiu.

Patru reprezentanți din județ

Județul Sibiu este reprezentat de patru elevi la această olimpiadă. Este vorba despre Turean Vanessa de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu la clasa a IX-a, Vaida Cristian de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu la clasa a X-a, Stoia Robert de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu la clasa a XI-a și Roman Georgeta de la Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș la clasa a XII-a

    Trimite prin e-mail