luni, 28 martie 2022

Publicat la 3/28/2022 11:59:00 a.m. de

Paul Arion, medieșeanul cu cinci premii Oscar în palmares

 

În această dimineață un medieșean și-a adaugat în palmares cel de-al cincilea premiu Oscar. Medieșeanul Paul Arion, artist vizual stabilit la Londra, a fost nominalizat împreună cu echipa sa la categoria Best Visual Effects cu producțiile  Dune și 007  No Time To Die.

Filmul câștigator la această categorie a Premiilor Academiei Americane de Film, a fost Dune. Producția a câștigat șase premii la cea de-a 94-a gală de decernare a premiilor Oscar.

Informația a fost făcută publică de către Mircea Hodârnău pe pagina sa de Facebook.

Până acum Paul are în palmares cinci premii Oscar pentru efecte vizuale (“Cartea junglei”, “Blade Runner 2049”, “First Man” , „Tennet” și “Dune”) și a colaborat la peste 100 de producții la Hoolywood.

“Am câștigat Oscarul pentru cel mai bune efecte vizuale pentru Dune în seara asta! Este al cincilea Oscar pe CV-ul meu și asta este destul de incredibil să fiu sincer. Jos pălăria pentru echipele mele de Layout din Canada și India”, a scris Paul pe feabook dupa ceremonia din Statele Unite ale Americii.

În luna martie  „Dune” a fost marele câştigător și în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA) cu cinci trofee castigate, ocazie cu care Paul și-a mai adăugat un premiu în palmares.

    Trimite prin e-mail