sâmbătă, 19 martie 2022

Publicat la 3/19/2022 05:24:00 p.m. de

Pachet de măsuri în sprijinul populației

În următoarele zile, Guvernul României va adopta un pachet de măsuri pentru sprijinul populației privind  plata facturilor de energie, pe o perioadă de un an de zile, începând cu 1 aprilie 2022. Prin aceste măsuri se urmărește reducerea presiunii create utilizatorilor casnici sau marilor consumatori odată cu creșterea prețurilor, a transmis senatorul PNL Nicolae Neagu, președintele Comisiei pentru buget-finanțe.  

 
Potrivit senatorului sibian, consumatorii casnici vor achita, pentru un consum de până la 100kw/lună, un tarif de 0,68lei/kw și 0,8lei/kw pentru un consum lunar cuprins între 100-300 de kw. Pentru consumul de gaz gospodăriile vor achita un tarif de 0,31de lei/kw.
Companiile, spitalele, școlile, lăcașurile de cult, ONG-urile vor beneficia pentru energia electrică de un preț fix de 1 leu pe kw( tva inclus) și 0,37 lei/kw pentru gaz, tva inclus. Pentru marii consumatori vor exista pachete dedicate de ajutor de stat.
„Guvernul crește investițiile în zona de energie și va asigura măsurile optime, pe termen mediu și lung, pentru a avea cât mai repede posibil independență energetică.
Președintele Florin Cîțu sublinia clar faptul că obiectivul strategic, acela de a fi independenți energetic va putea fi atins numai prin investiții în energie și a solicitat în acest sens un acord transpartinic pentru investiţii în sectorul energetic, în fiecare an până în 2026.
Totodată prioritatea zero pentru PNL în Parlament rămâne legea offshore pe care suntem pregătiți să o adoptăm cât mai rapid.“, a declarat Nicolae Neagu.

    Trimite prin e-mail