vineri, 25 martie 2022

Publicat la 3/25/2022 08:56:00 a.m. de

Invitați în continuare la recensământ online

Medieșenii se pot autorecenza până la jumătatea lunii mai.

 
Peste 1.600 de chestionare au fost completate până săptămâna aceasta în municipiul Mediaș în cadrul etapei de autorecenzare, care a debutat la nivel național în data de 14 martie. Medieșenii pot complete online datele solicitate în cadrul recensământului național al populației și locuințelor, accesând platforma autorecenzare.insse.ro. De asemenea, Primăria Mediaș pune la dispoziție patru spații pentru persoanele care doresc să fie asistate de către un recenzor.
 
Mijloace electronice
 
Recensământul național al populației și locuințelor a debutat luni, 14 martie, cu etapa de autorecenzare online. Astfel, medieșenii pot completa formularul pus la dispoziție pe internet, accesând platforma https://autorecenzare.insse.ro/. Procesul de autorecenzare va dura până la jumătatea lunii mai. Ulterior, în etapa următoare, desfășurată în perioada 16 mai – 17 iulie, se va face colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă.
„Potrivit datelor transmise de către Institutul Național de Statistică, în perioada 14-20 martie 2022, au fost completate 1607 chestionare la nivelul municipiului Mediaș și 23 de chestionare pentru satul aparținător Ighișu Nou“, a precizat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.
 
Puncte de ajutor
 
Pentru persoanele care necesită ajutor în completarea chestionarului pentru autorecenzare, Primăria municipiului Mediaș a organizat patru puncte unde medieșenii pot solicita asistență. Unul dintre acestea este la sediul Primăriei din Piața Corneliu Coposu nr. 3. Programul său este de luni până vineri, între orele 8:00 și 16:00, iar sâmbătă și duminică între orele 10:00 și 18:00. Al doilea centru este la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Mediaș, în Piața Regele Ferdinand I nr. 1, cu program de luni până vineri între orele 8:00 și 16:00. Un alt centru de ajutor este la Direcția de Asistență Socială Mediaș, de pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 11, cu program de luni până vineri între orele 8:00 și 16:00. Cel de al patrulea punct este la sediul societății Apa Târnavei Mari, pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr.19, cu program de luni până vineri între orele 8:00 și 16:00.

            

    Trimite prin e-mail