miercuri, 30 martie 2022

Publicat la 3/30/2022 09:51:00 a.m. de

Consiliul Local se reunește azi, cu 33 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi

Consilierii locali medieșeni se întrunesc în ședință ordinară în această după-amiază, de la ora 16:00, în sistem de videoconferință. 


Pe ordinea de zi au fost înscrise 33 de proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără repartizarea unor locuințe pentru tineri, precum și prelungirea duratei unor contracte de închiriere pentru locuințele pentru tineri construite prin Agenția Națională pentru Locuințe, situate în Municipiul Mediaş, dar și aprobarea Listei de priorități pentru anul 2022, în vederea repartizării locuințelor sociale din fondul locativ al Municipiului Mediaş.
De asemenea, aleșii locali sunt chemați să aprobe Acordul de parteneriat între Municipiul Mediaș și Județul Sibiu prin Consiliul Județean Sibiu în vederea implementării proiectului „Schimbări climatice - plan de acțiune pentru atenuare și măsurile necesare pentru adaptarea în județul Sibiu“.
 
Premii pentru vârstnici
 
Pe ordinea de zi a ședinței ordinare din luna martie se mai află și proiectele de hotărâre privind aprobarea listei cu persoanele căsătorite care formează familii cu domiciliul în Mediaş şi satul aparținător Ighișu Nou care au împlinit sau vor împlini 50 de ani de căsătorie în cursul anului 2022, respectiv lista persoanelor vârstnice cu domiciliul în Mediaş şi satul aparținător Ighişu Nou care au împlinit sau vor împlini 80 de ani de viață în perioada 1 ianaurie 2022 – 30 iunie 2022. De asemenea, aleșii locali vor vota un proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local numărul 129/2021, privind aprobarea cuantumului și numărului de burse acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat din Municipiul Mediaș, pentru anul școlar 2021-2022, și stabilirea cuantumului și numărului de burse pentru semestrul II al anului școlar 2021-2022.
 
Transport electric
 
Un alt proiect de hotărâre important vizează aprobarea participării Municipiului Mediaș, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de utilități publice pentru serviciul de transport public local prin curse regulate ,,Nord Trans”, la programul de finanțare I.1.1 Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public. Este vorba despre achiziția de vehicule nepoluante în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10- Fondul Local. Concret, se dorește ca transportul public de persoane în zona de nord a județului Sibiu să fie asigurat cu vehicule de transport electrice.  În acest sens, Primăria Mediaș și celelalte 13 unități administrativ-teritoriale care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Nord Trans intenționează să obțină finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.

    Trimite prin e-mail