marți, 1 februarie 2022

Publicat la 2/01/2022 03:37:00 p.m. de

Primăria Mediaș a reușit să asigure echipamente și dispozitive necesare predării online în școlile din oraș

373 de laptopuri pentru cadrele didactice, 282 de table interactive, 204 camere video și 276 de routere pentru sălile de clasă pot fi folosite de azi de către instituțiile de învățământ din Mediaș.
 

„În data de 1 februarie 2022, la invitația primarului municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman, directorii școlilor gimnaziale și ai liceelor de stat din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou au semnat contractele de administrare aferente celui de-al doilea lot pentru echipamentele necesare desfășurării în condiții cât mai bune a actului de educație. Acesta este parte a unui proiect din fonduri europene câștigat de către Primăria Mediaș - „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în Municipiul Mediaș, județul Sibiu“.  Lotul constă în echipamente cu care vor fi dotate școlile și liceele medieșene, în funcție de necesarul exprimat de fiecare instituție, și anume un număr total de 373 de laptopuri pentru cadrele didactice, respectiv 282 de table interactive, 204 camere video și 276 de routere pentru sălile de clasă. Valoarea totală de achiziție a acestor dispozitive depășește suma de 3 milioane de lei.
 
De asemenea, responsabili din cadrul fiecărei unități de învățământ au fost instruiți, la sediul Primăriei Mediaș, cu privire la modul de întrebuințare și de mentenanță pentru toate echipamentele acordate fiecărei instituții, în cadrul acestui proiect.
 
Primul lot de produse achiziționate a constat în 5.876 de tablete școlare, în valoare de peste 3.700.000 lei, care au fost deja trimise la sfârșitul anului trecut unităților de învățământ din oraș, pentru fiecare elev“,  a transmis Primăria Mediaș. 
 „Dacă la finalul anului trecut am transmis către unitățile de învățământ din oraș peste 5800 de tablete școlare, tablete care, din informațiile pe care le am, au fost deja distribuite elevilor din municipiul Mediaș, astăzi i-am invitat la sediul Primăriei Municipiului Mediaș pe toți directorii liceelor și ai școlilor gimnaziale, pentru a parcurge cea de-a doua etapă a unui proiect pe fonduri europene pe care l-am câștigat anul trecut. Am semnat un contract de administrare prin care vom pune la dispoziția fiecărui cadru didactic câte un laptop și în același timp am luat act de faptul că tablele interactive au ajuns la fiecare instituție de învățământ, vorbim astfel de peste 370 de laptopuri, peste 280 de table interactive, 200 de camere video și peste 270 de routere.“, a declarat Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș. 
În primul rând doresc să mulțumesc, în numele tuturor directorilor din municipiul Mediaș și să felicităm Primăria Municipiului Mediaș pentru proiectul care a adus în școlile noastre, pe lângă tabletele distribuite elevilor și laptopuri pentru profesori, table intearctive în fiecare sală de clasă, cu care profesorii noștri pot lucra la standarde moderne, pentru un învățământ de calitate. Pe această cale dorim să mulțumim în primul rând domnului primar Gheorghe Roman, care este tot timpul alături de noi și se implică în educația elevilor din municipiul Mediaș“, a declarat Ana Maria Agîrbiceanu, directorul Liceului Teoretic „Axente Sever“.
    Trimite prin e-mail