joi, 24 februarie 2022

Publicat la 2/24/2022 09:00:00 p.m. de

Povestea de iubire de la Teatrul de Balet Sibiu

Poveștile de iubire schimbă vieți. Le fac mai frumoase și le dau sens. Misterioasă, enigmatică, uneori furtunoasă, dragostea adevărată fascinează de fiecare dată. Mai are capacitatea de a da lecții și de a ne învăța că puterea binelui există.
Te invităm să trăiești împreună cu noi o poveste de iubire altfel. E a lor, a celor doi tineri japonezi balerini ai Teatrului de Balet Sibiu, care se simt sibieni, și care s-au decis să-și unească destinele, după o cerere în căsătorie pe scenă, la finalul unui spectacol, exact ca în filmele de la Hollywood.

De aproape opt ani, Ayaka, strălucește pe scenele sibiene. E născută în Japonia și a ajuns la Sibiu ca artistă a Teatrului de Balet, după ce o bună prietenă performase și ea în orașul nostru și îi spusese că la Sibiu se caută balerine noi. A plecat la drum fără să știe prea bine unde urmează să ajungă și cum e cu adevărat viața în România. Spera doar să găsească o locație unde să-i fie recunoscute meritele și unde să se poată dezvolta ca un adevărat artist. Încă de la început a fost surprinsă de frumusețea vechiului centru istoric al orașului, de liniștea și tihna de pe străzi dar mai ales de căldura sibienilor.

La aproximativ un an distanță, s-a alăturat teatrului de balet și Kenichi, un tânăr venit tot din Japonia, dar care nu avea habar că în trupă există o tânără care a copilărit în aceeași zonă cu el și care urmă să-i devină soție.
Totul a început când Ayaka a devenit ghidul local a lui Kenichi. L-a dus la bancă, i-a arătat cele mai frumoase locuri ale zonei, unde poate să mănânce bine și totodată unde poate să-și facă cumpărăturile.
Le-a luat exact două săptămâni până au înțeles că se plac și pot forma un cuplu. În felul acesta, Ayaka a înțeles că echilibrul poată se vină și din exteriorul ei iar stările de agitație, egoism sau lipsă de control pot fi echilibrate cu un medicament numit Kenichi. El, recunoaște că la început, dragostea i-a adus mult confort și pe cineva care să aibă multă grijă de el și de nevoile lui. Astăzi au puterea de a se înțelege din priviri. O fac cu extrem de multă lejeritate și dă roade atât pe scenă cât și în viața lor privată.

Cei doi recunosc că sunt furtunoși și au momente în care se ceartă, însă, în înțelepciunea lor, au luat partea plină a paharului. Au învățat să comunice, să se asculte și mai ales să se înțeleagă unul pe celălalt. Și-au dat seama că sunt diferiți, însă pot conviețui excelent dacă își dau timp și își oferă înțelegere unul, altuia. După mai bine de șase ani de relație sunt, fiecare dintre ei, aerul pentru celălalt. Nu pot sta despărțiti și nici nu pot funcționa la capacități maxime unul fără celălalt. Ayaka spune că secretul iubirii stă în a dărui și nu în a primi. Se gândește mereu la el și asta o face fericită. Obiceiul i-a fost oglindă și lui Kenichi care, de dragul ei și al lor gătește, face cumpărături sau are grijă de câinele lor.
Și pentru că orice mare iubire se încununează pe măsură, el a decis să o ceară de soție pe scenă, la finalul unui spectacol. Nu crede că ar fi existat o locație mai potrivită, decât scena sibiană, cea de-a doua casă a lor. Iar pentru că o surpriză trebuie să fie o surpriză, aproape nimeni nu a știut de propunere sau de inel. Ayaka a rămas împietrită și recunoaște că nu a putut să doarmă toată noaptea după, revenindu-și cât de cât abia a doua zi. Vorbește cu lacrimi de fericire în ochi despre fiecare secundă petrecută atunci, pe scenă.
Ayaka și Kenichi pot fi văzuți la toate spectacolele de balet ale Teatrului de Balet Sibiu. Vino și urmărește-i și trăiește împreună cu ei, frumusețea iubirii. Lecția pe care doresc să ne-o transmită nouă tuturor, în luna iubirii, e că dragostea există și că merită să oferi în loc să aștepți să primești.
    Trimite prin e-mail