marți, 15 februarie 2022

Publicat la 2/15/2022 04:39:00 p.m. de

Clădirea Dispensarului de la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost reabilitată complet

Consiliul Județean Sibiu a finalizat lucrările pentru reabilitarea completă a clădirii Dispensarului din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, unitate spitalicească aflată în subordinea autorității județene.

Valoarea totală a investiției s-a ridicat la suma de 4.099.936, 11 lei cu TVA. Din această sumă, 2.598.180,68 lei cu TVA au fost asigurați din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR 2014 – 2020) pentru eficientizarea energetică a clădirii și 53024,10 lei cu TVA reprezintă cofinanțarea CJ Sibiu pentru realizarea proiectului. Pentru efectuarea unor lucrări precum: instalații sanitare, utilități electrice, structură, echipamente și detectare incendiu, canalizare menajeră și pluvială, precum și lucrări de refacere interioare după reabilitare, au fost alocați din bugetul local al județului Sibiu 1.448.731,33 cu TVA.
În urma investiției, consumul anual de energie primară se va reduce la jumătate față de perioada anterioară reabilitării. Acest lucru este atestat de certificatul de eficiență energetică a clădirii întocmit la finalizarea lucrărilor.

Totodată, această lucrare de reabilitare este încă un pas în materie de politici de climă și mediu pentru județul Sibiu, întrucât ea contribuie activ la atingerea obiectivelor pe care România, alături de ceilalți membri UE, le are de îndeplinit: până în 2030 reducerea emisiilor cu cel puțin 55%, astfel ca până în 2050 Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic.
La exterior s-au realizat lucrări pentru eliminarea infiltrațiilor, fațada a fost refăcută cu materiale eficiente energetic și s-au înlocuit toate ferestrele. De asemenea a fost izolat planșeul podului și al subsolului, au fost montate panouri solare, o pompă de căldură reversibilă și o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități dotată cu elevator.
În interior au fost înlocuite tâmplăriile, refăcute pardoselile, tavanele, pereții au fost tencuiți și zugrăviți. Instalațile electrice au fost modernizate, iar instalațiile de apă – canal, ventilație și cea termică au fost refăcute integral.

„Pacienții cu patologii pulmonare vor beneficia de consultații și tratamente de specialitate, radiografii și spirometrii într-un spațiu nou, complet renovat la standarde europene, ceea ce le va asigura un plus de confort, iar calitatea actului medical va fi cu siguranță mai ridicață. Nu în ultimul rând, ne asigurăm că suntem mai aproape de ținta de a avea un județ verde și prin investiții în clădiri prietenoase cu mediul înconjurător”, a spus Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.
În acest an, Consiliul Județean Sibiu va finaliza lucrările de reabilitare termică la încă două clădiri ale spitalului: Pavilionul II și Pavilionul Administrativ.
    Trimite prin e-mail