luni, 10 ianuarie 2022

Publicat la 1/10/2022 09:32:00 a.m. de

Medieșenii își pot plăti taxele și impozitele pe anul 2022 începând de azi

Impozitele şi taxele locale aferente anului în curs se vor putea plăti la Mediaș începând de azi. La ghişeele Serviciului Fiscal Local s-au încasat săptămâna trecută doar restanţele din anul anterior, dar şi amenzile. Anul acesta, cei care își vor achita integral impozitele până la sfârșitul lunii martie vor beneficia de o bonificație de 5%. Luna aceasta se pot depune cereri pentru reducerea taxei de salubritate.
 
 
Casieriile Serviciului Fiscal Local Mediaș au fost deschise de la începutul săptămânii trecute. Au fost încasate impozitele și taxele restante de anul trecut sau anii anteriori și s-au putut plăti diferite taxe judiciare, extrajudiciare, taxe de timbru sau amenzi, urmând ca de azi, 10 ianuarie, să fie încasate impozitele aferente acestui an.
În municipiul Mediaș, prima zi de plată a impozitelor aferente anului în curs este 10 ianuarie 2022, până la această dată putându-se achita doar amenzile și alte taxe fără debit“, a precizat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.
Bonificație de 5 procente
 
Locuitorii municipiului Mediaș și ai satului aparținător Ighișu Nou pot beneficia și în acest an de o reducere a cuantumului impozitelor și taxelor locale. Condiția este achitarea integrală a acestora până la data de 31 martie, iar bonificația acordată este de 5 la sută. Impozitele și taxele locale nu se vor majora comparativ cu anul trecut. Singura modificare care se va face se referă la actualizarea cu rata inflației, măsură prevăzută de Codul Fiscal.
„Comparativ cu anul 2021, impozitele pentru anul curent au rămas aceleași, fiind actualizate doar cu indicele de inflație de 2,6%, așa cum prevede Codul Fiscal. În cazul plății integrale a impozitului până la data de 31 martie 2022, se acordă o bonificație de 5%. Cele două termene de achitare sunt 31 martie 2022 pentru primul semestru, respectiv 30 septembrie 2022 pentru al doilea semestru“, mai spune Anamaria Prodan.
La ghișeu sau online
 
Programul de achitare la sediul casieriilor Serviciului Fiscal Local situate în cadrul Primăriei Mediaș este în fiecare zi lucrătoare. Astfel, luni, miercuri și joi, programul este între orele  8:00 și 16:30, marți între orele 8:00 și 18:00, iar vineri între orele 8:00 și 12:30. De asemenea, contribuabilii pot achita taxele și impozitele locale și prin intermediul mijloacelor electronice, prin portalul ghiseul.ro, fără a mai fi astfel necesară deplasarea la sediul municipalității.

Taxă redusă
 
Medieșenii care nu folosesc un imobil sau care locuiesc singuri pot depune o cerere în baza căreia vor primi o reducere la taxa de salubritate. În această lună, Serviciul Fiscal Local Mediaș primește cererile pentru reducere sau scutire de la plata taxei de salubritate. De aceste reduceri pot beneficia proprietarii acelor imobile unde nu locuiește nicio persoană sau locuiește o singură persoană. În cazul în care nu locuiește nicio persoană taxa se reduce cu 50%, iar în acele imobile unde locuiește o singură persoană taxa de salubritate va fi redusă cu 25%.
    Trimite prin e-mail