luni, 10 ianuarie 2022

Publicat la 1/10/2022 06:11:00 p.m. de

Îngrijorată de violențele din Kazahstan

În calitate de membră a Grupului Parlamentar de Prietenie cu Kazahstan, deputatul medieșean Christine Thellmann își arată îngrijorarea față de violențele din ultimele zile și își exprimă solidaritatea față de populația din Kazahstan. Tensiunile de acolo au loc la doar 3 săptămâni după vizita medieșencei în Republica Kazahstan.  

 
„În urmă cu doar trei săptămâni am fost într-o vizită de lucru în Republica Kazahstan, împreună cu mai mulți parlamentari români, membri ai Grupului Parlamentar de Prietenie cu Kazahstan.
În primele zile ale anului nou, în Republica Kazahstan au avut loc mișcări de masă, însoțite de acte de violențe și multe persoane și-au pierdut viața sau au fost rănite. Informațiile sunt incerte și incomplete de la fața locului. Inițial, protestele au început din cauza dublării prețului la gaze, apoi, ele s-au îndreptat împotriva regimului politic. În acest moment trupe rusești „păzesc” obiective strategice ale țării.
Urmăresc evoluția acestor evenimente. Consider că soluționarea acestor conflicte trebuie să fie realizată la masa negocierilor, într-un mod pașnic și prin dialog. Sper ca în zilele următoare să se evite violențe și incitările la violență.
Îmi exprim solidaritatea față de populația din Kazahstan.
Cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Kazahstan: +77771926464.“, a transmis 
Christine Thellmann. 
    Trimite prin e-mail